23948sdkhjf

Nu kan de tegne ottetaller

Ottetalsformet boligbyggeri til studerende er DGNB-certificeret og giver lys til studierne

Hvert år til studiestart står flere tusinde studerende uden tag over hovedet. Derfor bygger PFA kollegier i Danmarks fire største studiebyer.

I Odense er det DGNB-certificerede kollegium bygget med fokus på fællesskab, læringsmiljø og bæredygtighed, og med en ny vinduesløsning overholder bygningen kravene til energirammen og det indendørs støjniveau.

Kollegierne er designet af tegnestuen Arkitema, og i Odense stod det første her i foråret klar til at huse knap 300 studerende.

- Bygningen er formet som et ottetal for at bidrage til den sociale bæredygtighed. Fra ethvert sted på gangen kan du komme rundt til alle husets fællesarealer, som blandt andet inkluderer festlounge, studielounge med læsesal, fitness og musikrum. Ottetalsbygningen er brudt ned i mindre teglhuse, hvor en bogruppe på 12 personer er fælles om et køkken og en stue, og udenfor er der terrasser, som forbinder de forskellige grupper. Der er altså rig mulighed for både fællesskab og læring, fortæller Dorthe Keis, partner og arkitekt MAA hos Arkitema, i en pressemeddelelse.

Særlige vinduer
- Med vinduerne har vi lavet en særlig løsning. Vinduer har nemlig en tendens til at blive meget små, når vi skal overholde de ret skrappe regler i forhold til energirammen. Løsningen blev vinduer fra Velfac, hvor den del af vinduet, som kan åbnes, er indsat som en sort plade. På den måde får vi et større hul rent visuelt, men glasmængden er det, den må være, forklarer Dorthe Keis videre.

Velfac har i samarbejde med entreprenøren Casa og konsulentvirksomheden Rambøll udviklet løsningen specifikt til dette projekt. Formålet er at imødekomme arkitektens ønske til facadeudtrykket og samtidig efterleve Miljøstyrelsens vejledning om maksimalt støjniveau.

- Vi har indsat en indvendig ramme, som gør, at vi kan åbne vinduet på en speciel måde, uden at støjniveauet indenfor bliver højere end Miljøstyrelsens vejledning. Ved siden af er der et stort vindue, som sikrer lysindfald. På den måde får de studerende tilstrækkeligt lysindfald og kan arbejde med vinduerne åbne uden at være generet af trafikstøj, forklarer John Christian Asmussen, projektsalgsdirektør hos Velfac, i pressemeddelelsen.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109