23948sdkhjf

Pluskontoret gør fire til to i Kjellerup

Silkeborg Kommune vælger Pluskontoret Arkitekter til at udforme og styre opførelsen af to nye daginstitutioner i Kjellerup, oplyser det aarhusianske arkitektfirma i en pressemeddelelse. 

De to nye daginstitutioner skal opføres som erstatning for fire mindre eksisterende og utidssvarende børnehuse i byen som led i etableringen af et nyt sammenhængende dagtilbud i Kjellerup-Levring. 

Daginstitutionerne skal have plads til henholdsvis 124 og 176 byggestue- og børnehavebørn. Bygningerne baseres på ens principper, men tilpasses samtidig to forskellige placeringer i byen, så stedets karakter og muligheder udnyttes bedst muligt. 

Den største daginstitution på cirka 1.760 kvm skal således opføres som nabo til sports- og kulturcentret Arena Midt i udkanten af byen – på en stor grund i åbne omgivelser og med et unikt udendørs aktivitetsområde lige uden for lågen. 

Daginstitution nummer to, som bliver cirka 1.240 kvm får en central beliggenhed i et historisk område ved byens gamle sygehus, nær skolen og biblioteket og på kanten af et karakteristisk grønt dalstrøg ”Sygehusdalen”. Daginstitutionen erstatter et eksisterende børnehus på stedet. Her skal udarbejdes lokalplan i forbindelse med projektet. 

Parallelt projektforløb med forskudt byggeri
For at opnå en dynamisk inddragelsesproces med synergi og vidensdeling i projektarbejdet udarbejdes og udbydes de to daginstitutioner parallelt. Dog opføres de institutionerne forskudt, da den ene daginstitution skal afløse et eksisterende børnehus, før den sidste daginstitution kan bygges. 

Som totalrådgiver skal Pluskontoret Arkitekter varetage arkitekt- og landskabsarkitektrådgivning med konkretisering af forudgående programmering, disponering og projektering af de to projekter med inddragelse af relevante brugere, udbud i fagentreprise samt byggestyring til færdigt byggeri.

Projektet udføres i samarbejde med ingeniørrådgiver D.A.I.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14