23948sdkhjf

Forskning skal klarlægge brugen af eldrevne maskiner

| Af Torben Sigh | Tip redaktionen om en historie

Forskningsprojekt af NCC og Loxam skal afprøve brugen af eldrevne arbejdsmaskiner på stort renoveringsprojekt i Albertslund

NCC, vil sammen med Loxam gøre forsøg med at erstatte dieseldrevne maskiner med eldrevet, emissionsfrit maskinel på deres hidtil største renoveringsopgave på næsten 700 mio. kr., bestående af 503 gårdhuse for Albertslund Boligselskab.

Større maskiner på ren batterikraft er endnu meget nyt på markedet, og der er meget lidt reel brugserfaring at trække på. Det ligner et oplagt alternativ til de nuværende brændstofdrevne maskiner, men erfaringerne i praksis er beskedne. Derfor skal maskinerne nu afprøves i praksis med et større forsøg.Til dette projekt benytter Loxam også viden fra deres store netværk i andre europæiske lande, hvor især Loxam i Holland har erfaring fra lignende projekter. Dermed kan Loxam bidrage til forsøget, som gerne skulle give NCC og Albertslund kommune en byggeplads med primært emissionsfrie arbejdsmaskiner, som de første i Danmark.

Stor energioptimering
Med den store renovering af Afdeling 4 Nord og 4 Syd bliver gårdhavehusene energioptimeret og bragt op til nutidens boligstandard. Den omfattende renovering vil give hele boligområdet et betragteligt kvalitetsløft.

Ud over denne store forbedring af lokalområdet glæder Albertslunds borgmester sig også over, at kommunen kan være den første på Danmarkskortet, der huser så stort et byggeprojekt der primært anvender emissionsfrie arbejdsmaskiner.

- I Albertslund Kommune har vi store ambitioner på miljø- og klimaområdet, derfor er det også vigtigt for os, at et større renoveringsprojekt i kommunen kan være med til at bane vejen for et mere klimavenligt byggeri. Vi vil gerne være med til at bringe bæredygtighed til nye højder og et oplagt sted at sætte ind er byggeri. Så jeg hilser afgjort NCC og Loxam velkommen med deres forsøg med at skabe et mere fossilfrit byggeri i vores grønne kommune, siger borgmester Steen Christiansen.

Læs også: NCC udlægger kabler med vandspuling

- Det er en banebrydende aftale, som vi er meget glade for at have i hus. Vores branche taler meget om at byggeriet skal være fossilfrit og der er også en del fokus på klimavenlige arbejdsmaskiner. Men NCC og Loxam sætter nu handling bag ordene, siger salgs- og marketingdirektør Nick Roensner.

First-mover projekt
- Aftaler af denne type er vigtige for hele byggebranchen, fordi vi på den måde har mulighed for at blive klogere på brugen af maskiner med en mindre miljøbelastning. Vi vil gerne samarbejde med vores leverandører, så vi sammen kan tænke mere bæredygtigt. Byggebranchen står for ca. 40 procent af CO2 -udledningen, og NCC har en reel mulighed for gennem sin indkøbsvolumen at præge hele branchen. siger Kristian Andersen fra NCC.

Efterspørgslen på bæredygtigt byggeri fra centrale bygherrer og investorer er stigende. Derfor er det så vigtigt at have et tæt samarbejde med en maskinelleverandører, der kan bidrage til større forsøg med emissionsfrie maskiner.

- Der er flere fordele ved at vælge eldrevne maskiner. De støjer mindre, hvilket er en stor fordel for vores medarbejderes arbejdsmiljø. Det er naturligvis også en fordel for borgerne, som bor i nærheden af byggepladsen. Det gør det endda muligt at arbejde om natten i tætbefolkede områder, og dermed forkorte byggeperioden, tilføjer Kristian Andersen.

Læs også: NCC afleverer Nordjyllands højeste boligtårn før tid

Forsøget med eldrevne maskiner er endnu et led i NCC’s ønske om at bidrage til større bæredygtighed i byggeriet. I samarbejde med leverandører sættes der fokus på at minimere ressourceforbruget og miljøpåvirkninger, reducere spild og forbedre arbejdsmiljøet.

Loxam er klar
Loxam er med det seneste opkøb af Ramirent blevet Europas største inden for materieludlejning og nr. 3 globalt og har dermed den finansielle styrke der skal til for at investere i fremtiden. Det handler både om nyt materiel og udvikling af medarbejdere.

- Investering i de kommende klimakrav er voldsomt udfordrende for vores kunder, og det er præcis her vi kan tilbyde vores partnerskab. Som Europas markant største udlejer, og en af verdens absolut største, er det næsten vores pligt at være den foretrukne partner, som støtter og udvikler kundernes forretning, siger adm. direktør Carsten Hoeck.

- Vi investerer et trecifret million beløb i nye maskiner og den største del af dem er emissionsfrie, og maskiner som understøtter kravene om miljørigtighed og kravene til at øge sikkerhed. Så vi er rustet til at møde den kommende efterspørgsel, vi forventer fra byggebranchen de kommende år, slutter han.

Mere om: Loxam | NCC
Hold dig opdateret med Licitationen

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)

Byggerijob

Forsiden lige nu

Bag facaden på TV-inspektion

Det er avanceret teknik, der sidder i bilerne, når der udføres TV-inspektion. Det kræver uddannelse og indsigt

Fra bryggeriarbejder til CAT’ens værn

Bryggeriet blev skiftet ud med et liv som selvstændig med egen maskine

Udlejer køber stort ind til Vestkyst-afdeling

Udlejningsvirksomheden Lohke har købt i alt 18 nye maskiner hos Scantruck til deres nyåbnede afdeling

Helt elektrisk i helt ny grøn afdeling

Transportvogne og håndholdte maskiner kører på batteri i OKNygaards Glostrup-afdeling

Innovativt vinkelskærersæt sparer tid og besvær

Nyhedsbrev

34.819 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Priserne på brugte mindre maskiner stiger

Auktioner på mindre entreprenørmaskiner viser en tendens til stigende priser, fordi især Sydeuropa ikke kan levere i øjeblikket

Online Avis Arkiv

Renoveringsekspert med høj grad af egenproduktion

JCB udskiller landbruget til ny importør

Følsom natur og store maskiner går hånd i hånd

Robust Manitou i ingenmandsland

En Manitou MLA 3-35H skal klare vintertjeneste og praktiske opgaver hos DOT A/S

Sætter rekord med 130 tons bore-kæmpe

Kæmpestor Liebherr-maskine til Hercules Fundering kan bore huller med diameter på tre meter. Det er den største, importøren nogensinde har leveret

Maskinstyring til mindre maskiner har manglet

Fjernsupport af styresystem via mobilen

Engcon opgraderer DC2-styresystemet for at opnå bedre kompatibilitet, og supporten bliver mere effektiv, hvilket viser sig at være en kæmpefordel i forhold til coronaen

Wicotec Kirkebjerg, eksperter i brand & sikring

Investerer i nye semi-mobilkraner

Tilbagegang på bundlinjen for MTH-datter

Det blev til en tilbagegang for udlejningsselskabet Ajos i 2019, men året har også været præget af omlægning - med pæn aktivitet

Forskning skal klarlægge brugen af eldrevne maskiner

Forskningsprojekt af NCC og Loxam skal afprøve brugen af eldrevne arbejdsmaskiner på stort renoveringsprojekt i Albertslund

Nye gravemaskiner fra Kubota

Tre nye modeller i mediumklassen fra Kubota er på banen, hvoraf den danske importør især venter sig meget af de to af modellerne

Maskinimportør reducerer resultat i 2019

Det blev til nedgang i top og bund for H.P. Entreprenørmaskiner A/S i 2019, i forhold til året før, men det til trods har selskabet fortsat et fornuftigt indtjeningsniveau, der ligger på niveau med tidligere år

De nye OPTIMUM-moduler fra Mobilhouse reducerer CO2 på byggepladser voldsomt

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Undgå indreguleringsfejl i jeres driftsanlæg

Stender Entreprise bygger ungdomsboliger i Slagelse

Prysmian lancerer Sirocco HD micro-duct blæse fiberkabler

Panasonic eneloop pro vinder i test

Applied Kompressor

Transport med tog giver 99 % mindre CO2

Den nye Aarhus arkitektskole imprægneres

Transportoptimering & distribution af cement

Beskyt dine jernbanesystemer mod oversvømmelser

Skal vi skræddersy din brandsikre container?

Har du fået din udgave af NOS A/S nye katalog?

Thermaflex Nordic ApS står parat..

Recirkulationsemhætte

PCSCHEMATIC Cabledim opgraderet til version 3.0

Rockpanel styrker indsatsen mod forhandlerne

Bliv klogere på designprocess og FEM på bare 30 minutter!

Løsning på renoveringsudfordringer af Farum Midtpunt

Byg dit drømmehus!

Smart Termisk lommekamera FLIR C5 med Wi-Fi og gratis Cloud

3D-print faciliteter baner vejen for grønnere fremstilling

Hyldest til alle maskinfører rundt om i verden

Service og vedligeholdelse af dit anlæg

Historisk støv er et overset problem i nedrivningsbranchen

Sådan sikrer du kvaliteten af infrarøde svejseforbindelser

Sådan blev nye servicestationer til en oplevelse

Send til en kollega

0.218