23948sdkhjf

Ny biograf med byen som kulisse

På taget af Cinemateket i centrum af København bygges friluftsbiograf med udsigt ud over Kongens Have

Med en ny open-air biograf på taget af Cinemateket i hjertet af København, bliver det fremover muligt at nyde filmklassikere med udsigten over byen som unik kulisse.

- Ambitionen er at udnytte den spektakulære udsigt og skabe et markant udendørs filmkulturelt samlingspunkt, hvor gæsterne kan få både seriøse og underholdende filmoplevelser under åben himmel. Vi kommer desuden til at supplere filmformidlingen med en interaktiv open air-udstilling bestående af en række spots med forskellige filminstallationer, siger Jakob Buhl Vestergaard, som er vicedirektør i Det Danske Filminstitut, i en pressemeddelelse.

Inspireret af gangbroen
Rambøll har designet Filminstituttets Rooftop med øje for den eksisterende bygningsstruktur, de filmiske installationer, og under hensyn til naboer og udsigtsmulighederne.

Alt det under taget

Bygningen på Gothersgade 55 i Københavns centrum blev opført af Egmont H. Petersen i 1912-14.
Siden 1996 har ejendommen udgjort Filmhuset for Det Danske Filminstitut.

Det Danske Filminstitut, der driver Cinemateket, er statsligt ejet og har til formål at støtte, bevare og formidle dansk film og fremme filmkultur generelt.

Cinemateket viser omkring 2.000 film om året.

Foruden biografer rummer bygningen bibliotek og videotek, butik og restauranten Sult med reference til Henning Carlsens sort-hvide dramafilm fra 1966, dogmed langt flere farver på menuen.

For at skabe en sammenhæng og et udtryk, der spiller sammen med det eksisterende byggeri og det filmiske univers, tager designet afsæt i den gamle bygning. Nye elementer på taget er udformet med afsæt i den karakteristiske udvendige stålstruktur på den ikoniske gangbro over Vognmagergade.

Stålstrukturen på taget gør det samtidig muligt at etablere fleksibel overdækning af open-air biografen, så publikum kan sidde beskyttet i det lunefulde danske vejr.

- Hele rooftop’ens layout er programmeret som en sammenhængende opdagelsesrejse i det danske filmunivers med forskellige tematiserede installationer, i forening med grønne oaser og en café med både inden- og udendørs servering, siger Siri Stokholm Carlsen, som er Rambølls arkitekt på projektet.

Publikums-hit
Rambøll står også bag roof‑tops på Salling stormagasinerne i Aalborg og Aarhus. De første tre måneder havde de en halv million besøgende og har siden fået status af turistattraktioner med et besøgstal, der giver Legoland baghjul.

Byggeriet af Filminstituttets nye Rooftop indledes i juni med forventet åbning for publikum i marts 2021. Parterne bag projektet afventer dog endelig byggetilladelse fra Københavns Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109