23948sdkhjf

Lokale kræfter bag 92 nye boliger i Hernings plus-bydelen

Det bliver Ejendomsselskabet af 1998 ApS v. Ejnar Kristiansen, som sammen med JCN Bolig og Arkitema Architects gør Etape 2 af den kommende bydel Herning+ til virkelighed. Projektet omfatter 92 nye boliger.

Ejendomsselskabet har netop købt en 9.000 kvm stor grund, der udgør bydels etape 2, af Herning kommune for en pris af 24 mio. kr.

Det skriver Herning kommune i en pressemeddelelse 

På de 9.000 kvm, som udgør etape 2 af Herning+ og er placeret i områdets sydøstlige hjørne, skal opføres karré-bebyggelse varierende mellem tre og fire etager. Det samlede etageareal vil være cirka 8.000 kvm. Centralt mellem karréerne vil være en stor have med offentlig adgang.  

Bevarer hospitalshave for offentligheden
Byggeriet opføres der, hvor det psykiatriske hospital i dag ligger. Hospitalsbygningerne er ikke bevaringsværdige og rives ned, men hospitalets have bevares og bliver en del af det offentlige areal. 

I alt vil det nye byggeri komme til at rumme 92 boliger - i stueetagen ud mod det centrale område i Herning+, kaldet Plusset, bliver der plads til mindre erhvervslejemål samt fælles aktivitetslokaler.

- Projektet har en god arkitektonisk løsning på det at lave et nybyggeri, der skaber en harmonisk og fin sammenhæng med den bevaringsværdige del af sygehusbyggeriet. Samtidig er der muligheder for aktiviteter i stuetagen i den nye bebyggelse, som kan give liv til bydelen. De varierende bygningshøjder giver et flot udtryk, ligesom dele af saddeltagene, som er usædvanlige på nye boligbyggerier i dag, bliver grønne, siger Marius Reese, Herning Kommunes byplanchef, i pressemeddelelsen.

Nybyggeriet forventes at være klar til at blive taget i brug august 2023.     

Baggrunden for hele Herning+-arbejdet er, at Region Midtjylland inden længe flytter sine sygehus-aktiviteter til det kommende supersygehus i Gødstrup. Dermed sættes en hel bydel, centralt i Herning, i spil.

Næste etape i Herning+-projektet rummer blandt andet det areal i den sydvestlige del af området, hvor VIA afsøger mulighederne for at etablere sig, hvis ønsket er en mere bynær placering end i Birk.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156