23948sdkhjf

Tegnestuer fyrer over 100 arkitekter på en uge

Tegnestuer har landet over fyret 161 medarbejdere alene fra 23. til 31. marts. Heriblandt er 100 arkitektansatte blevet opsagt.

Det viser en opgøre fra FOAD, Foreningen Arkitekter og Designere, som foreningen har delt med Politiken Byrum.

Tallet svarer til, hvad foreningen ser på et halvt år. Og tallet vil stige, advarer direktøren for FOAD.

- Det er selvfølgelig slemt, at der på en uge er kommet halvdelen af de opsigelser, vi normalt ser på et år. På den måde er det voldsomt, og det er klart, at det betyder utroligt meget for dem, det berører. Men jeg havde nok frygtet, at det var værre. Og det frygter jeg sådan set stadigvæk, at det kan blive, hvis ikke vi får lukket landet op i løbet af den næste måned. Så tror jeg, vi står i samme situation i maj, og at der kommer en ny bølge af afskedigelser, siger direktør i FOAD Arne Ennegaard Jørgensen til Politiken Byrum.

Opsigelserne kommer på grund af udskudte eller pausede opgaver som følge af den verserende coronakrose.

Og mens FOAD ikke oplyser, hvilke tegnestuer, som har opsagt medarbejdere i perioden, meldte BIG og PLH Arkitekter i onsdags ud, at de på grund af udskudte ordrer havde opsagt i alt 47 medarbejdere. Heraf var 23 arkitektansatte.

Kun kortvarig ledighed

Til gengæld forudser FAOD-direktør Arne Ennegaard Jørgensen, at ledigheden for de fyrede vil være kortvarig.

For når krisen letter, vil tegnestuerne relativt hurtigt kunne finde tilbage til status quo, tror han. Men han peger også på, at kollektive lønnedgange, flere hjælpepakker og projekter fra offentlige bygherrer er centrale midler for at holde hånden under tegnestuerne.

- Jeg håber, regeringens og kommunernes tiltag om at suspendere anlægsloftet og sætte renoveringsprojekter og så videre i værk vil være en hjælp for vores medlemmer. Forhåbentlig oplever de fleste kun ledighed i deres opsigelsesperiode, før de finder noget nyt, siger Arne Ennegaard Jørgensen til Politiken Byrum.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141