23948sdkhjf

Kig i gemmerne efter den kolde krig

Nordjyllands Historiske Museum håber, at danskerne vil bruge coronatiden til at finde genstande til det nye museum ved Rold Skov

Under Den Kolde Krig fra 2. Verdenskrigs afslutning til 1991 var de politiske fronter i Danmark trukket skarpt op. Konflikten mellem stormagterne USA og Sovjet affødte et hav af ideologiske magtkampe og politiske fløjkrige. For nogen var det en kamp mellem det gode og det onde, for andre var det en protest mod den atomoprustning, som begge supermagter praktiserede.

Den historie vil Regan Vest gerne fortælle og beder derfor hele landet om hjælp.

- Vi skulle have været rundt og møde danskerne, men det har Covid-19 desværre sat en effektiv stopper for. Men man kan jo håbe, at folk i stedet har fået lidt mere tid til at kigge i gemmerne og finde spændende ting frem til os, siger Thor Bæch Pedersen fra Nordjyllands Historiske Museum i en pressemeddelelse.

Afspejler underskoven
Regan Vest, der ligger tæt ved Thingbæk Kalkmine, åbner i oktober næste år. Det skal være Danskernes Koldkrigsmuseum, og skal afspejle den underskov af protestmusik, fredsforeninger, liberale ungdomsgrupper og meget andet, som befandt sig landet over.

- Det er vigtigt at få indsamlet de medier, hvorpå de fik spredt deres budskaber, hvad enten det var gennem plakater, badges, musik, happenings, demonstrationer, kunst eller lignende, forklarer museumsinspektør Celia Simonsen.

Læs mere på nordmus.dk/u/regan-vest/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172