23948sdkhjf

Pensionsselskab bag 177 bæredygtige boliger i Rødovre

Topdanmark Ejendom, der er en del af pensions- og forsikringsselskabet Topdanmark, investerer i 177 lejeboliger i en ny bydel i Rødovre, Karrébyen.

Det skriver Topdanmark i en pressemeddelelse. 

Hovedparten af lejlighederne vil være på to-fire værelser, men der vil også være enkelte fem- og seks-værelses lejligheder. Den gennemsnitlige størrelse på boligerne bliver cirka 90 kvm, og projektet er på samlet cirka 16.200 kvm.

Projektet er på linje med Topdanmark Ejendoms strategi om at øge antallet af udlejningsboliger i ejendomsporteføljen. Boligerne er med de varierende størrelser målrettet både familier, seniorer og par.

Boligerne er certificeret efter byggestandarden DGNB Guld, og lever derfor op til høje krav i forhold til bæredygtighed med mere. 

Byggestart til efteråret
Rødovres borgmester, Britt Jensen, ser frem til byggeriet og hæfter sig ved beliggenheden ved et gennemgående strøg i den nye bydel Karrébyen, der skaber nye pladser og stræder for de bløde trafikanter. 

– Vi er i gang med at lave en stor omdannelse af Bykernen. En del af området er i dag lidt slidt. Den nye udvikling kommer til at give et stort løft. Det skyldes ikke mindst det nye hovedstrøg, som kommer til at løbe fra Rødovre Centrum og gennem det nye område, siger Britt Jensen i pressemeddelelsen. 

Byggeriet ventes at blive påbegyndt i efteråret 2020 og ventes færdigt i løbet af efteråret 2022. Fra foråret 2022 forventes de kommende lejere at kunne skrive sig op til boligerne. 

Fakta: Topdanmarks boliger i Karrébyen

  • Byggeprojektet har et samlet areal på cirka 16.200 kvm. Den gennemsnitlige størrelse på boligerne bliver cirka 90 kvm.
  • Udover de 177 boliger vil der blive etableret 179 parkeringspladser på terræn og i parkeringskælder. I kælderen vil der desuden blive etableret depotrum til lejlighederne.
  • Ejendommen bliver en del af en hel ny bydel, der etableres nord for Rødovre Rådhus. Det nuværende erhvervsområde skal over en årrække transformeres til en grøn bydel, der skal skabe forbindelse mellem Vestvolden og Damhussøen, og herved skabe Karrébyen, som den nye bydel er døbt.
  • Karrébyen bliver en selvstændig bydel med erhverv, handel og boliger. Grønne områder er indarbejdet i helhedsplanen, som gør det attraktivt at bevæge sig rundt i området.
  • Boligerne ligger tæt på et etableret beboelsesområde med institutioner, sportshaller m.m.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111