23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Byggeriet leverer varen

Coronakrisen kommer til at give langvarige tømmermænd for dansk økonomi. Det er ikke overraskende budskabet fra Nationalbanken, som har brugt den seneste tid på at regne på forskellige scenarier.

Som skrevet før her på lederplads har Danmark dog den fordel, at økonomien i forvejen er ganske robust. Det viser de mange tal for alt fra beskæftigelse og produktivitet, som i disse dage bliver offentliggjort med en næsten bizar månedlig forsinkelse.

I stedet for at give en måling på tingenes tilstand, fremstår tallene som et vidnesbyrd om en tid, der kun er en måned borte, men alligevel føles fjern.

Det samme kan man løbende forvisse sig om ved at læse om de regnskaber, som vi her i avisen dækker tæt. Aktuelt er det betonelementproducenten Contiga, der kan fremvise et rekordstort overskud i 2019-regnskabet.

Det er glædeligt, selv om det omvendt bekymrer, at sønderjyderne forståeligt nok sætter investeringsplanerne på pause. For selv om en lille luftpause ikke gør nogen skade, så ved de fleste også, at det er svært at komme op i tempo igen, hvis man først har fået kolde ben.

Mange brancher er langt hårdere ramt end byggebranchen. Det lægger også et særligt ansvar for virksomhederne for at holde hjulene i gang. Og set i det lys har det været en stor fornøjelse at se, hvordan stort set alle dele af branchen løbende har kreative forslag til, hvordan dampen holdes oppe.

Vi afhænger som samfund mere end nogensinde før af, byggeriet leverer varen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109