23948sdkhjf

Licitationens ejer satser på kommuner

Kommunefokus er et nyt medie målrettet regioner og kommuner samt kunder og samarbejdspartnere hertil

Nordens største aktør inden for nichemedier, Nordiske Medier, som også ejer Licitationen - Byggeriets Dagblad, vil nu skabe landets stærkeste fagmedie for beslutningstagere i kommuner og regioner.

Den nye medie udgives både digitalt og som magasin, og kommunefokus.dk er netop gået i luften, mens det første magasin udgives 12. maj 2020.

- Kommuner vil gerne skabe fremgang i hver deres del af landet, men den ene dag skal de håndtere kæmpe anlægsopgaver såsom nye skoler, veje og plejehjem, for næste dag at købe advokatbistand, it-systemer, konsulent- og rekrutteringshjælp. Der mangler et forum til erfaringsudveksling, siger de organisationer, vi har talt med i etableringen af dette, nye medie. Kommunefokus kan på det punkt spille en vigtig rolle, siger Niels H. Carstensen, direktør og chefredaktør i Nordiske Medier.

Kommunefokus vil sætte spotlys på konkrete erfaringer, hvor lederne kan tænke; bare det var os, og i andre tilfælde; godt det ikke var os. Lige nu kunne det naturligvis være corona, men det vil ikke være et hovedfokus på den længere bane. Derimod vil konsekvenser af nye tiltag altid være interessante, og lige nu er mange kommuner ude og fremrykke investeringer ikke mindst i renovering.

- Der er store beløb på spil, og helt overordnet vil vi fokusere, hvor kommunen bruger penge. Lige fra anlægsinvesteringer til højvandssikring, brandingstrategi og fokus på drift og vedligehold, effektivitet, bæredygtighed med mere. Vi vil gerne finde både best practice og worst, siger Niels H. Carstensen.

Redaktionen tæller Peter Kargaard, som samtidigt er redaktør på magasinet ArkByg, og så journalist Sebastian Stave Sjøberg, som skriver nyheder. Det sker i høj grad på basis af dataudtræk fra analyseafdelingen i Nordiske Medier. Nyheder udgives på kommunefokus.dk og 1-2 gange ugentligt i et nyhedsbrev.

De to journalister skal samarbejde med redaktører fra beslægtede medier i Nordiske Medier ikke mindst Magasinet Pleje, Energy Supply, Leder Idag og Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De suger hver dag den viden op, som er relevant, om den så stammer fra det ene eller andet af de 50 medier, Nordiske Medier udgiver - herunder i Sverige.

- Vi har en styrke relateret til kommuner og regioner, da vores medier kender aktørerne rundt om kommunerne, siger Niels H. Carstensen.

Kommunefokus vil på sigt supplere erfaudvekslingen med konferencer. Nordiske Medier har en eventafdeling, der årligt arrangerer 60 events. I Danmark bl.a. Building Awards og Vores Autobranche.
red

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125