23948sdkhjf

Respekten for byggeriet starter fra bunden

Med stor faglig stolthed tilsat en god portion jysk snusfornuft er Henning Have A/S en pålidelig underentreprenør med stor ekspertise inden for komplekse jord-, kloak- og belægningsopgaver – det kommer blandt andet til udtryk ved opførelsen af København Lufthavns nye parkeringshus, som bliver et af de største i Danmark, når det indvies sommeren 2021.

Henning Have A/S er som regel de første, der ankommer til byggepladsen, og de sidste, som forlader den. Med andre ord bærer den erfarne virksomhed et stort ansvar for, at byggeriet både bliver sat ordentligt i gang og afleveret til tiden, hvilket kræver den rigtige håndtering, forståelse og indstilling.

”Vi ved, hvordan vi skal gribe byggeriet an for at få tingene til at fungere og sikre, at entreprenøren kan overholde sine forpligtelser over for bygherre. Derfor er vi gode til at arbejde som underentreprenør. Mange vil hellere sidde for bordenden og træffe beslutningerne, men vi har det fint med at fokusere på de områder, hvor vores erfaring og ekspertise kommer til sin ret”, fortæller direktør Henning Have.

 Komplekse anlægsprojekter som niche

Byggesagen i Københavns Lufthavn er ikke det første projekt, hvor Henning Have A/S forestår jord-, kloak- og belægningsarbejdet med 5E Byg som totalentreprenør. De to virksomheder har samarbejdet på mere end et dusin parkeringshuse samt en bred vifte af forskellige byggerier over hele Danmark. I skrivende stund skrider gravearbejdet planmæssigt frem i Københavns Lufthavn, hvor trafikken af gode grunde er begrænset i disse dage. 

”På grund af Corona-virussen er der ganske få besøgende i lufthavnen, og det er naturligvis en fordel, når vi skal køre jord væk. Til gengæld har der været lidt udfordringer med forurenet jord, som skulle håndteres, og der er meget lidt plads at arbejde på. Derudover har vi været nødt til at flytte en stor kloakledning, som lå der, hvor huset skal bygges. Det er dog noget, vi er vant til, når vi beskæftiger os med p-huse, der jo typisk opføres i områder med tætliggende byggeri og mange eksisterende kloak- og forsyningsledninger”, forklarer Henning Have.  

Ifølge Henning Have er det netop, når byggesagen kræver særlig hensyntagen til omgivelser og underjordiske udfordringer, at den sønderjyske underentreprenør udmærker sig:

”Komplicerede anlægsprojekter er blevet en niche for os. Vi rejser rundt og udfører opgaver i det meste af kongeriget, da mange af de store byggefirmaer efterspørger den ordentlighed og respekt for byggeriet, som vi står for. Det gælder især, når der er tale om prominente byggerier til adskillige hundrede millioner. Det er lidt ligesom prinsessen på ærten – man kan blive ved med at lægge madrasser og edderdunsdyner ovenpå, men hvis ikke bunden er i orden, opstår der problemer”, fortæller Henning Have.

 Fornuft og faglig stolthed baner vejen

Når Henning Have A/S deltager i omfangsrige projekter, foregår det uden de store armbevægelser. Det betyder, at total- eller hovedentreprenøren kan bruge sine ressourcer på mere påtrængende udfordringer i byggeprocessen.

”Når jeg snakker med mine entrepriseledere er mit mantra, at de skal sørge for at gøre det så nemt som muligt for byggeledelsen. Der kommer ikke en sværm af spørgsmål om alle mulige ting – vi er meget beslutningsdygtige og udfører arbejdet med udgangspunkt i en god portion jysk snusfornuft”, forklarer Henning Have, der også lægger stor vægt på, at medarbejderne forstår den store sammenhæng:

”Vi gør en dyd ud af at forklare vores ansatte, hvad et givent projekt skal ende ud i. Når en medarbejder lægger kloakrør nede i 4-5 meters dybde, så ved han, at der skal bygges x-antal etager ovenpå, hvilket giver en fornemmelse af, hvor vigtig man er i det spil, og det sikrer samtidigt, at ingen hopper over, hvor gærdet er lavest. Det handler i bund og grund om en respekt for byggeriet og en stolthed over, at huset kommer til at stå i mange år, fordi man har lavet et ordentligt stykke arbejde.”

Henning Have A/S adskiller sig fra mange af kollegerne i branchen ved selv at råde over en fuldt udstyret og moderne maskinpark med gummigeder, tromler, lastbiler samt gravemaskiner i alle afskygninger.

”På det punkt er vi præget af en gammeldags bondekultur, hvor vi har spurgt os selv: Hvorfor leje, hvis man kan eje? Vi har derfor investeret i egne maskiner, så vi ikke er afhængige af andre entreprenører og leverandører. Det skaber en stor tryghed, som vi er meget glade for i disse krisetider”, udtaler Henning Have til slut. 

 

OM HENNING HAVE A/S:

  • Virksomheden blev etableret i 2003, hvor Henning Have først overtog Robert E. Nielsen A/S og året efter Tea-Byg A/S stiftet i hhv. 1965 og 1973. I 2008 blev disse firmaer slået sammen under ét navn.
  • Henning Have A/S råder over egen grusgrav, vognmandsforretning og maskinspark.
  • Læs mere på www.hhave.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11