23948sdkhjf

Betonekspertise helt ud til fingerspidserne

BETONELEMENT står for levering, og MONTAGE for montering af betonelementerne ved opførelsen af København Lufthavns nye parkeringshus – et helstøbt byggekoncept, som garanterer stor effektivitet i byggeriet på baggrund af kendte og afprøvede løsninger.

BETONELEMENT og MONTAGE er en del af CRH Concrete, som er Danmarks førende leverandører af betonelementer og systemløsninger. Parkeringshuse er blandt spidskompetencerne hos BETONELEMENT, som med mere end 30.000 p-pladser i ryggen har udviklet et unikt byggesystem, der kan tilpasses alle behov – uanset placering eller størrelse.

”Vi gør arbejdet lettere for totalentreprenøren ved at tilbyde en komplet betonpakke, hvor vi også selv varetager montagen in-house”, forklarer Jan Birkelund, projektchef hos CRH Concrete A/S.

En velkendt konstellation

Det er ikke kun i størrelsen, at projektet i Københavns Lufthavn adskiller sig fra øvrige parkeringshuse i Danmark, men også i kraft af rotunde-formen, som sjældent ses herhjemme. Den blev dog også anvendt – omend i mindre skala – ved opførelsen af parkeringshuset ved Bispebjerg Hospital for cirka fem år siden, hvor BETONELEMENT ligeledes stod for levering af betonelementer til 5E Byg.

”Parkeringshuset i Københavns Lufthavn er nummer 16 eller 17, som vi laver sammen med 5E Byg, og vi har opbygget et tæt samarbejde med stor gensidig tillid til hinanden. Vi ved, hvad de gerne vil have, og de ved, at vi kan få
tingene til at lykkes med kendte og efterprøvede løsninger”, fortæller Jan Birkelund.

Produktion fra Varde til Viby

Montage af parkeringshuset starter i slutningen af april, hvor betonelementerne vil begynde at ankomme til pladsen i lind strøm, og der vil dagligt blive monteret 20-30 elementer, herunder P-dæk på 16 meter. Elementernes størrelse betyder dog, at man har valgt at gribe opgaven anderledes an, end det var tilfældet ved opførelsen af parkeringshuset ved Bispebjerg Hospital.

”Rampeelementerne er temmelig store, og det kræver specialtilladelse at transportere dem. Sidste gang, vi lavede rotunden, blev elementerne produceret på vores fabrik i Varde, men for at begrænse transporten har vi denne gang flyttet produktionen til fabrikken i Viby Sjælland. På den måde kan vi drage nytte af, at vi har adresser flere steder i landet”, udtaler Jan Birkelund til slut.

Projektet i Københavns Lufthavn er blot ét af tre større parkeringshuse, som BETONELEMENT har i ordrebogen i indeværende kalenderår.

OM CRH CONCRETE A/S
CRH Concrete A/S ejer brands som BETONELEMENT, DALTON, EXPAN, MONTAGE, MODULBAD samt INDUSTRI og har et af markedets største og bredeste produktprogrammer.

Virksomheden beskæftiger ca. 1300 medarbejdere fordelt på 11 fabrikker i hele Danmark.

CRH Concrete A/S er en del af den internationale koncern CRH plc, der med ca. 80.000 medarbejdere fordelt i 30 lande er blandt verdens største byggematerialekoncerner.

Læs mere på www.crhconcrete.dk

Læs mere om p-huse på: www.betonelement.dk/byggesystemer/p-hus/

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203