23948sdkhjf

Kilometerlang tunnel under København får grønt lys

Nu har Hofor (Hovedstadsområdets Forsyningsselskab) og Frederiksberg Forsyning fået officiel tilladelse til at anlægge den 1,3 mk lange Kalvebod Brygge Skybrudstunnel fra Gl. Kongevej/Vodroffsvej til Kalvebod Brygge med udløb i Københavns Havn.

- Vi er meget glade for tilladelsen til dette projekt, som er en helt central brik i det store puslespil, som vi i disse år lægger for at kunne lede skybrudsvand væk fra byens overflader, siger projektleder i Hofor Marius Andersen Bruce i en pressemeddelelse om projektet.

Tunnelprojektet, der er en del af sikringen af København og Frederiksberg mod oversvømmelser efter skybrudshændelser, forventes at stå helt færdigt i 2025.

Projektet har været i offentlig høring ad flere omgange, og senest har en rapport om konsekvenserne for miljøet samt et udkast til VVM-tilladelse været i offentlig høring fra oktober til december 2019. 

Efter er par mindre justeringer er projektet nu blevet endeligt godkendt af Frederiksberg og Københavns Kommuner samt af Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen. 

Tre byggepladser
Tunnelen, der bliver 1,3 kilometer lang og skal løbe cirka 17 meter nede i jorden, får etableret tre midlertidige arbejdsskakte med tilhørende byggepladser, hhv. ved Vodroffsvej/ Gl. Kongevej, ved Gasværksvej/Halmtorvet, og ved Kalvebod Brygge 45. 

- Borearbejdet vil ske fra skaktene i hver ende og i retning mod skakten i midten ved Halmtorvet, hvor boremaskinerne efter endt arbejde hejses op. Den største byggeplads etableres ved Kalvebod Brygge på en midlertidig opfyldning i havnen, siger Marius Andersen Bruce. 

Inden den første byggeplads etableres på Hamtorvet lige ved Gasværksvej i juli, vil der skulle ske omlægning af nogle rør og ledninger under jorden. Dette arbejde går i gang i april. De to andre byggepladser etableres først i løbet af 2021. 

Når projektet er færdigt i 2025, vil der ikke være synlige spor på overfladen bortset fra en flot designet pumpestation ved Kalvebod Brygge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203