23948sdkhjf

Tid til at tænke genopretning

Finansministeren er klar til at bringe statslige anlægsopgaver i spil, hvis coronakrisen afløses af økonomisk afmatning

- Vi ønsker at holde hjulene i gang i den private del af Danmark, og det er for eksempel håndværksmestre, som mange steder kan se, at ordrebøgerne bliver tynde. Telefonen ringer ikke. Hvis vi fra regioner og kommuner kan give dem en hjælpende hånd, så er det noget, jeg hørt, at erhvervslivet efterlyser, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

Hvad der sker med anlægsloftet i 2021, finder vi ud af senere på året, når finansministeren forhandler med KL og Danske Regioner om næste års økonomiske rammer.

- Vi har ikke på nuværende tidspunkt oversigt over coronavirussets konsekvenser for dansk økonomi som helhed og de opgaver, som skal løses i kommunerne og regionerne. Derfor tager vi det et skridt ad gangen, siger Nicolai Wammen.

Landsbyggefonden i reserve
Han gemmer statslige anlægsopgaver som værktøj til efter coronakrisens top, hvor der vil være dybe økonomiske efterdønninger. Det vil tvinge ikke mindst finansministeren til at kigge på, hvordan dansk økonomi kan holdes i gang.

Landsbyggefondens projektforslag indgår heller ikke i aftalen, men finansministeren understreger, at regeringen vurderer, hvornår det giver bedst mening at sætte dem i værk.

- Vi udelukker ingen værktøjer, og vi kigger også konkret på det værktøj, men det er ikke en del af aftalen, siger han.

- Hvad vi måtte komme med fra statens side løbende i forhold til nye tiltag, det må vi vende tilbage til på et senere tidspunkt, svarer Nicolai Wammen på spørgsmålet om blandt andet statslige vejbyggerier og klimaprojekter.

Læs mereAnlægsloft: Kommunerne kan låne til fremrykkede projekter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221