23948sdkhjf

Trælast-direktør: Vi har mærket lille knæk på kurven

For Roslev Trælasthandel, der dækker over fem forretninger i det vestlige Jylland, blev 2019 et år, hvor man kunne mærke den begyndende stagnation i byggeriet. Derfor er adm. direktør Jørgen S. Hansen også godt tilfreds med, at virksomheden er lykkedes med at holde omsætningen oppe, skønt det har sat dækningsbidraget under pres.

– I det store og hele er vi godt tilfredse med årets resultat, situationen taget i betragtning; vi er jo i en branche, hvor kurven er knækket lidt, så vi har haft fokus på af fastholde omsætningen, fortæller direktøren.

Med en nettoomsætning på 711,3 mio. kr. sammenlignet med 711,7 mio. kr. året forinden er øvelsen da også i høj grad lykkedes for Roslev Trælast. Til gengæld er der større svind at finde på bruttofortjeneste og bundlinje, der er blevet henholdsvis 5 og 3 mio. kr. mindre.

– Det er klart, at priserne i markedet bliver trykket, når der sker en nedgang i efterspørgslen, og her er vi også nødt til at følge med, forklarer Jørgen S. Hansen.

Professionelt sigte i en gør-det-selv-tid
Roslev Trælast, der er en del af XL Byg, henter 90 pct. af omsætningen på det professionelle segment, hvorfor virksomheden er følsom overfor udsving i byggeriet. Det forklarer ifølge Jørgen S. Hansen det lille knæk på kurven, trælasten oplevede igennem 2019, og det betyder, at man i øjeblikket holder vejret og følger nøje med i, hvilke konsekvenser coronaudbruddet får for den danske byggeaktivitet.

– Vores kunder har rigtig travlt lige nu, men hvor længe det holder, tør jeg ikke sige, og jeg kan være bekymret for, at nogle projekter vil blive stoppet, lyder det fra trælastdirektøren, der vurderer, at virksomheden kan blive ramt, hvis nedgangen i byggeriet fortsætter.

Han peger på, at trælasten de sidste uger har oplevet en øget tilstrømning af private kunder, der udnytter lockdown-perioden og det fine vejr til at få fikset ting ude og inde, men da tre af Roslevs fem forretninger er rene prof-centre, er det ikke haveredskaber og Weber-grills, der kommer til at redde året.

For tidligt at gisne
– For en måned siden forventede vi et 2020 på niveau med 2019, men i dag ved jeg simpelthen ikke, hvad jeg skal sige, andet end at det ikke kommer til at ske, lyder det fra Jørgen S. Hansen.

Det er hans vurdering, at marts ”bliver fin”, men at det samme næppe vil gælde for april, maj og juni, om end det endnu er for tidligt at gisne om konsekvenserne på længere sigt.

– Vi vil gerne en måned længere frem, før vi begynder at gøre eventuelle tiltag, men så vil jeg heller ikke udelukke, at vi skal begynde at kigge på de muligheder, regeringen har lagt frem, siger Jørgen S. Hansen med henvisning til de hjælpepakker, regeringen og arbejdsmarkedets parter den seneste tid har fået forhandlet på plads.

Roslev Trælasthandel A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 711,3 711,7
Resultat af ordinær primær drift 26,4 30,9
Resultat før skat 25,2 28,6
Årets resultat 19,6 22,2
Balancesum 244,1 239,2
Egenkapital 91,3 93,7
Gns. antal ansatte 164 167
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141