23948sdkhjf
>

Maskinudlejer fejrer rekord i arbejdsulykker

Normalt fejrer man ikke de lave tal, men det er præcis, hvad MT Højgaards datterselskab Ajos gør.

Maskinudlejningsvirksomheden nåede i 2019 ned på rekordfå arbejdsulykker. Mens der i hele perioden fra 2015-2019 var 14 arbejdsulykker med fravær og 130 andre hændelser, var der sidste år kun én arbejdsulykke med fravær samt 10 andre hændelser.

Det skriver Ajos i en pressemeddelelse.

- Det seneste år underbygger en klar tendens de senere år med nedadgående ulykkestal, og det er for mig et klart tegn på, at vi er blevet bedre til at passe på hinanden, udtaler direktør Ole Wamsler.

Timelønnede mest udsat

Ulykkerne har udelukkende ramt Ajos’ timelønnede medarbejdere, hvilket Ole Wamsler forklarer med, at det også er den gruppe, der går på byggepladserne og håndterer det tunge materiel.

- Det er naturligvis farligere omstændigheder, end hvis man sidder som funktionær på et kontor, siger Ole Wamsler.

Læs også: Kæmpeordre på mandskabsmoduler afføder massiv investering

- Vi har over lang tid arbejdet med at skabe en kulturændring i forhold til arbejdsmiljøet blandt de timelønnede. Det er en indsats, som kræver et langt, sejt træk, og nu kan vi for alvor se en effekt af indsatsen, fortsætter han.

Bonus til medarbejderne

I gennemsnit har ulykkesfrekvensen i Ajos ligget på 17,9 i perioden 2015-2019. For 2019 alene var den nede på 5,2.

- For Ajos' vedkommende er der tale om et væsentligt fald i antallet af både ulykker og andre hændelser, der kunne være endt i en arbejdsulykke, lyder det fra direktøren.

Som fejring af den positive udvikling har Ajos besluttet at give virksomhedens medarbejdere en kontant bonus i ukendt størrelsesorden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141