23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Hæv anlægsloftet nu

Det er ikke mange år siden, at Kristian Jensen (V) som finansminister forlangte, at kommunerne skruede ned for byggeplanerne med henvisning til anlægsloftet.

Ordren blev overhørt. Kommunerne overskred anlægsloftet i både 2017 og 2018, mens vi formentlig skal ind i april, før Finansministeriets opgørelse afslører, om kommunerne sidste år præsterede et ulydigt hattrick.Nu foreslår Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen så både at lempe anlægsloftet og hæve tærskelværdierne for, hvornår projekter skal tildeles via udbud, fra 1,6 til 5 millioner kroner.

Forslaget har mødt opbakning fra stort set alle byggeriets interessenter, og nu har finansminister Nicolai Wammen (S) også erklæret sig positiv over for idéen.

Regeringen har ganske vist taget 1 milliard kroner af kommunernes bloktilskud som gidsel i den nye aftale med KL. De penge udbetales kun, hvis kommunerne holder sig inden for rammen på 19,1 milliard kroner.

Det dog at regne for småpenge mod den regning, vi som samfund står over for, hvis ikke hjulene holdes i gang.

Djævlen ligger i detaljerne og guderne skal vide, at politikere normalt er specialister i at fortabe sig i disse. Det er tiden ikke til nu.

Glem derfor alt om overholdelse af budgetter og frygt for overophedning af økonomien - og hæv i stedet anlægsloftet som en hjælpepakke til byggebranchen, der ikke engang behøver koste statskassen en krone.

Hellere i dag end i morgen.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.13