23948sdkhjf

Aarhus lader 400 infrastrukturmillioner rulle

Allerede i år bruger Aarhus Kommune 400 mio. kr. af de i alt 1,1 mia. kr., der er afsat til investeringer i den trafikale infrastruktur over de næste fire år. Pengene stammer fra et budgetforlig, der skal give den trafikale infrastruktur et stort løft, skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Målet er – som mange andre fremrykkede kommune investeringer rundt om i landet - at afbøde de økonomiske konsekvenser ved coronakrisen. 

Teknik og Miljø har nu prioriteret pengene i et anlægsprogram, og magistraten behandlede forslaget mandag morgen. 

Anlægsprogrammet indeholder adskillige projekter, fra store - som anlæg af Bering-Beder vejen og udvidelse af Viborgvej - til mellemstore og mindre projekter som sikre skoleveje, bedre forhold for fodgængere og cyklister samt forbedringer af sikkerheden udvalgte, lokale steder. 

Blandt de mindre projekter fra anlægsprogrammet finder man:

Cykelsti på Hejredalsvej
Hejredalsvej er en af de primære trafikveje i Brabrand, men der er ingen cykelstier til de mange cyklister, hvoraf mange er skolebørn. Derfor har både Brabrand Fællesråd og Cyklistforbundet i mange år ønsket sig cykelstier på strækningen. Nu etablerer Teknik og Miljø cykelsti i begge sider af Hejredalsvej. 
I nødvendigt omfang suppleres der med bump eller lignende, så der samlet set forventes en markant forbedring af sikkerheden.
Det omfattende projekt har været på tegnebrættet i nogle år, og nu kan det endelig lade sig gøre økonomisk, fordi det kan kombineres med en planlagt belægningsudskiftning på fortovene i 2020. 

Shunt fra Randersvej til Skejby Erhvervspark
Trafikken til Skejby Erhvervspark er stigende, og vejnettet i området er et af kommunens mest belastede i morgenmyldretiden. Særligt Brendstrupgårdsvej er en flaskehals for trafikken fra Randersvej. For at aflaste trafikken på Brendstrupgårdsvej etableres der nu en såkaldt shunt – en genvej - fra Randersvej til Dusager, så en del af trafikken kan ledes væk fra Randersvej inden Brendstrupgårdsvej og dermed frigive noget kapacitet på de mest belastede flaskehalse i morgentrafikken.

Kapacitetsudvidelse i krydset Løgtenvej/Kirkeholtvej
Løgtenvej er en vigtig adgangsvej mod Aarhus fra store dele af Djursland, og her opstår der ofte store udfordringer med trafikafviklingen. Teknik og Miljø har i samarbejde med Syddjurs Kommune og Skødstrup Fællesråd fundet en løsning, der både forbedrer trafikafviklingen fra nord og samtidigt sikrer, at borgere i Løgten-Skødstrup ikke bliver unødigt generet af den voksende trafikmængde i området.
Krydset Løgtenvej/Kirkeholtvej bliver ombygget så kapacitet og trafikafviklingen i myldretid forbedres.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234