23948sdkhjf

Rambøll valgt som rådgiver på USAs største havvindmøllepark

Rambøll er af det amerikanske energiselskab Dominion Energy valgt som rådgiver på en ny havvindmøllepark 50 kilometer fra Virginias kyst, som bliver USAs største havmøllepark og en af verdens største.

Den nye havmøllepark på 2,6 GW vil forsyne 650.000 amerikanske hjem med grøn strøm, når den står færdig i slutningen af 2026. Den vil være et væsentligt bidrag til staten Virginias målsætning om 30 procent vedvarende elektricitet i 2030.

Rambøll skal levere omfattende rådgivningsydelser til Dominion Energy om alle udviklings- og ingeniørfaglige aspekter af parken.

Det oplyser Rambøll i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte over at blive valgt som rådgiver på en så strategisk vigtig opgave. Rambøll har allerede været til stede på det amerikanske vindmarked gennem 15 år, men vi har siddet endnu tungere på det europæiske marked gennem 30 år og har designet fundamenterne til over 60 procent af alle havvindmøller i verden. Vi står derfor godt rustet til at udnytte de meget ambitiøse målsætninger langs især den amerikanske østkyst, siger Tim Fisher, vicedirektør for Vind i Rambøll.

Den dugfriske ordre til Rambøll understreger, at USA er godt i gang med at indfri ambitionen om mere end 20 GW havvind i 2030.

Danske kompetencer i høj kurs
Danske virksomheders mangeårige viden om den klimavenlige energikilde er i høj kurs på den anden side af Atlanten.

- Rambøll er en respekteret, globalt førende virksomhed inden for offshore vindindustrien, og jeg er sikker på, at deres ekspertise og erfaring vil vise sig at være værdifuld for os, når vi udvikler havvindmølleparken. At arbejde med erfarne virksomheder inden for offshore vind vil hjælpe os med at bringe ren, vedvarende energi til vores kunder og nå vores mål om nul-emissioner, siger Mark D. Mitchell, Vice President, Generation Construction hos Dominion Energy.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187