23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: En god vane til fremtiden

Onsdag meddelte landets regioner, at de fremrykker betalinger for op mod halvanden milliard kroner for at hjælpe økonomisk klemte virksomheder.

Regionerne følger dermed i fodsporene på flere af landets kommuner, som i løbet af de seneste dage har valgt at betale virksomhederne efter godkendelse af regningen - og ikke først når betalingsfristen udløber.

De fremrykkede betalinger vil helt sikkert gavne mange af de små og mellemstore virksomheder, som lige nu er presset på likviditeten i ekstrem grad.

Til gengæld har de fremrykkede betalinger ikke virket som et særligt stort offer fra de offentlige instanser, som i flere tilfælde har talt om, at betalingstidspunktet egentlig ikke gør den store forskel for den daglige drift.

Det kan derfor undre, at der skal en pandemi til, før tanken er opstået hos landets kommuner og regioner.

Flere af byggeriets brancheorganisationer har ofte argumenteret for, at det ikke er fair, at den lille murermester skal vente i ugevis på sin betaling fra bugnende pengekasser, der tilhører enten store koncerner eller offentlige instanser.

Tiden er ikke til at så splid. Men uanset politisk ståsted er det indiskutabelt, at vi som samfund er dybt afhængige af den værdiskabelse, landets virksomheder hver dag skaber.

Det var derfor værd at overveje, om de fremrykkede betalinger - i lighed med forbedret håndhygiejne - skulle være en af de gode ting, vi som samfund tager med os ud af coronakrisen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125