23948sdkhjf

Topchefer hos Niras går ned i løn

Adm. direktør Carsten Toft Boesen og 10 kolleger i ledelsen går 15 procent ned i løn året ud

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras arbejder intenst i disse dage med - i lyset af coronakrisen - at holde gang i forretningen.

Ifølge adm. direktør Carsten Toft Boesen er virksomhedens over 2400 medarbejdere - hvoraf langt de fleste nu arbejder hjemmefra - fortsat i stand til at levere og holde produktionen i gang.

- Vi er finansielt rimelig velpolstret, men det er klart, at det kommer til at koste, både på den korte og lidt længere bane, siger han til Licitationen.

- Pengene kan jo ikke bruges to gange og selv om en sektor som byggeri er hårdere ramt end for eksempel infrastruktur, miljø og forsyning, vil det kunne mærkes, siger han.

Og det er der ifølge Licitationens oplysninger blevet holdt den del møder om på chefplan i virksomheden.

Der går rygter i branchen om, at det øverste ledelses-lag har valgt at gå ned i løn. Kan du bekræfte det?
- Ja, det kan jeg bekræfte. En gruppe på cirka 10 personer, fra senior vice president og opefter, er gået 15 pct. ned i løn året ud. Det er ikke en hemmelighed, eftersom det tirsdag er blevet meldt ud internt. Vi taler med vores medarbejderrepræsentanter om forskellige tiltag og naturligvis er direktørholdet også selv på banen, siger Carsten Toft Boesen.

Han understreger, at det økonomiske skridt, der nu er taget, ikke skal ses som et desperat træk, men som rettidig omhu, og at direktørlagets lønnedgang ikke skal ses som at det også kræves eller forventes af resten af Niras medarbejdere.

Trækker spor til udlandet
Han tilføjer, at det, der onsdag skulle have været et almindeligt bestyrelsesmøde i virksomheden, kommer til at stå i Corona-krisens tegn.

- Og det, jeg siger i dag om vores tiltag, kan være forældet i morgen, og i hvert fald i næste uge, men vi kommer til at arbejde hårdt med de forskellige scenarier, som jo også trækker spor til udlandet.

OVERBLIK: Læs alle artikler om coronavirus her

- For eksempel er det ikke sikkert, vi kan stå med en lovet specialist i for eksempel Kenya, og på mange andre måder vil den globale pandemi også påvirke os, siger Carsten Toft Boesen.

Stadig en stærk ordrebog
Carsten Toft Boesen understregede mandag overfor Berlingske, at Niras fortsat har en stærk ordrebog, men han frygter, at corona på sigt vil føre til lavere salg og kunder, der får svært ved at betale regningerne.

- Vi arbejder for en del lufthavne, og de er jo ramt. Det er helt tydeligt, at de reber sejlene i forhold til nye projekter. Vi har endnu ikke set eksempler på projekter, der er stoppet eller sat i bero, men vi må regne med, at det sker, siger han til Berlingske.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172