23948sdkhjf

JFP blander seniorer og unge ansatte med succes

Det er ikke uden grund, at seniorer ofte omtales som ”det grå guld”. Det mener man hos JFP-koncernen, hvor både moderselskabet JFP og datterselskabet JFP Murer & Tømrer har stor succes med at ansætte seniorer.

Det skaber et godt mix i medarbejderstaben og gør samtidig, at entreprenørvirksomheden har flere muligheder at vælge mellem, når der skal ansættes folk i et marked, hvor manglen på arbejdskraft længe har været udpræget.

– Vi ønsker at medvirke til at folk kan blive på arbejdsmarkedet længere, og samtidig giver det rigtig god mening at have seniorer på projekterne. Vi løser ofte meget store projekter, som fordrer stor erfaring og evne til at planlægge, og her har seniorerne meget at byde på, mens de unges nytænkning, stærke digitale kompetencer og nye indspil til processer ligeledes har stor betydning. Derfor er et miks det helt rigtige for os, og vi kan kun opfordre branchen til at gøre det samme, siger adm. direktør Jesper Friis Poulsen fra JFP.

– En anden ting, som vi udøver er en form for mesterlære. Når vi ansætter nyuddannede, er det rigtig godt for dem at komme på projekter med seniorer. Vi kan på den måde være med til at guide dem, og samspillet er godt. En plus en giver pludselig tre. Samtidig har vi mulighed for at være fleksible med arbejdstiden ift. seniorerne, fortsætter Jesper Friis Poulsen.

Fleksible arbejdstider

JFP udfører total- og hovedentrepriser på erhverv og industri, sundhedsområdet, boligområdet samt uddannelsesområdet. Og her kommer den aldersmæssigt differentierede medarbejderstab virksomheden til gode.

– Vi har på flere projekter haft stor fordel af at have seniorer på projekterne. Betty III, som er et plejecenter med 125 plejeboliger på Frederiksberg, havde byggestart i februar 2020 og er et eksempel herpå. Hele forberedelsen af projektet inden byggestart er varetaget af en seniormedarbejder, og det har givet en ro over projektet og god planlægning, siger Jesper Friis Poulsen, som også anvender fleksible arbejdsuger for at tilpasse sig medarbejderstaben.

– På BaseCamp i Lyngby, hvor vi bygger 786 boliger, er lederen af projektet fra JFP 60 år gammel og lederen fra Max Bögl en yngre projektchef. Det giver en god dynamik og sikkerhed for alle dele af byggeriet. Sidst men ikke mindst ansatte vi Lars Werner som projektleder for små 2 år siden. Lars har med sine 71 år stor erfaring - specielt inden for arbejdsmiljø. Han arbejder 4 dage om ugen og tilfører en ekspertviden på arbejdsmiljøområdet, som vi ville have svært ved at få andre steder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11