23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Bankerne bør tilbyde corona-pakker

I en krisesituation er det helt naturligt, at befolkningen vender opmærksomheden mod landets politiske ledere og myndigheder. Vi er nærmest opdraget til, at det er staten der tager ansvaret. Og lykkes det ikke at få styr på situationen, så er det helt sikkert politikernes og statens skyld.

Sådan er det ikke med den aktuelle corona-krise. Det er jo trods alt ikke statens skyld, at corona-virus pludselig truer vores samfund. Og selvom det stadig er landets politisk ledere og myndigheder der forsøger at skabe overblik og udstede anvisninger, så er det med en indtrængende anmodning om, at alle borgere tager ansvar.

Det gælder også de mange virksomheder, som bliver truet på eksistensen i takt med manglende efterspørgsel og hjemsendte medarbejdere. Hvis virksomhederne enøjet satser på økonomiske hjælpepakker fra staten, så er samfundet for alvor på vej mod afgrunden.

Vilkårene for at drive virksomhed i Danmark er imidlertid ændret så grundlæggende, at erhvervslivet må kunne forvente, at staten holder hånden under samfundsøkonomien. Men, det er helt afgørende, at erhvervslivet deltager aktivt og ansvarligt og allerede nu finde veje, som kan afbøde de voldsomme konsekvenser af, at samfundet lukker ned.

For mange vil det hurtigt handle om at sikre likviditeten. Den udfordring er så stor, at den finansielle sektor må i spil. Den skylder lidt fra sidst, samfundet var i krise.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094