23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Hvem betaler for coronaudgifter?

Tømrermester Steen Hvid Jensen kom i sidste uge i modvind på de sociale medier, da han sagde, at han ikke har råd til at betale løn til ansatte i ugelang hjemmekarantæne.

Det er ikke morsomt at havne i en "shitstorm", men den lille tømrermester fra Århus skal have ros for at tage debatten.

Det virkede nemlig både nonchalant og uigennemtænkt, da erhvervsministeren kort forinden opfordrede til, at virksomheder betaler regningen for alle ansatte, der bliver hjemme i 14 dages karantæne.

MT Højgaard og Aarsleff klarer sig måske nok, men det ser straks mere kritisk ud for en stor del af de SMV’er, der udgør 99 procent af dansk erhvervsliv.

Det er derfor glædeligt, at fem ministre mandag holdt et møde med repræsentanter for erhvervslivet med henblik på at finde en løsning, som alle parter kan være tjent med.

For selv om det sjældent er et kønt syn at følge overenskomstforhandlingerne, som de langstrakt udspiller sig gennem medierne, så er skal vi insistere på dialog som det værktøj, der kan forebygge langt de fleste konflikter - også i erhvervslivet.

Lad derfor corona-virus være en alvorlig anledning til, at arbejdsmarkedets parter tager rollen og den danske model alvorligt ved at udforme en aftale, som tager alle hensyn til folkesundheden uden at sætte de små virksomhedernes overlevelse på spil.

Der skal jo også gerne være arbejdspladser at vende tilbage til, når virusfrygt og hjemmekarantæne er drevet over.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313