23948sdkhjf

P-hus til 80 millioner på vej i Esbjerg

Der skal etableres 600 nye parkeringspladser ved hospitalet i Esbjerg, og nu er der to modeller i spil til et nyt parkeringshus. Begge forslag vil koste omkring 75-85 mio. kr., oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse. 

Behovet for flere parkeringspladser mærkes allerede for medarbejdere, patienter, pårørende og naboer til hospitalet i Esbjerg. Med Region Syddanmarks budgetforlig fra oktober 2019 blev der også set nærmere på parkeringsforholdene, og anlægs- og innovationsudvalget fik til opgave at beskrive behovet og fremlægge nogle løsningsforslag. 

Det arbejde har affødt en analyse, som viser behovet for omkring 600 ekstra p-pladser ved sygehuset frem mod 2030. Og på baggrund af analyse har regionen nu to forslag i spil: 

- En udvidelse af det eksisterende parkeringshus på Nørrebrogade til i alt cirka 1200 pladser. Dette p-hus har i dag 600 pladser og ved at bygge tre etager ovenpå kan man etablere de 600 ekstra pladser. 

- Et nybygget parkeringshus på hjørnet af Frodesgade og Østergade. De foreløbige tanker går på et rundt parkeringshus med omkring 600 parkeringspladser i 8-10 etager. 

Det vurderes, at begge forslag vil koste omkring 75-85 mio. kr. og vil kunne stå færdig senest i 2023. Begge forslag kræver en ny lokalplan. Forslagene er ud over økonomi og tid blevet vurderet på en lang række områder som brugeroplevelse, afstande for patienter, pårørende og personale, trafikforhold, gener, udbygningsmuligheder for sygehuset, kvalitet og design, risici med videre. 

Beslutning inden året er slut
Anlægs- og innovationsudvalg vil efter et møde den 9. marts komme med en anbefaling til regionsrådet, som så skal træffe den endelige beslutning om, hvilken af de to løsninger man ønsker at gå videre med. Den beslutning skal regionsrådet tage på mødet den 23. marts 2020. 

Herefter går arbejdet med lokalplan og projektering i gang. Den endelige beslutning i regionsrådet om størrelse og konkret udformning tages, når lokalplanen foreligger. Det forventes at ske inden udgangen af 2020. 

I dag er der omkring 1000 parkeringspladser ved sygehuset i Esbjerg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094