23948sdkhjf

Producent understreger grønne ambitioner med bæredygtighedschef

Xella har udnævnt teknisk chef Johan Vestergaard til Head of Sustainability

Byggeriets grønne omstilling er godt i gang, og Xella, som udvikler og fremstiller systemløsninger i kalksandsten og porebeton er med fremme. Virksomheden har netop valgt at udnævne en bæredygtighedschef i form af Johan Vestergaard, der siden januar 2017 har været teknisk chef i virksomheden og nu får titel af Head of Sustainability.

- De grønne krav vokser og vokser, og både projekterende og udførende skal i stigende grad forholde sig til byggeriets miljø- og klimamæssige aftryk. Derfor er det naturligt, at vi opgraderer organisationen, så den afspejler udviklingen. Johan har en enorm viden og indsigt i både branchen og den bæredygtige udvikling, og jeg er overbevist om, at vi med ham i den nye rolle er godt klædt på til fremtidens udfordringer, fortæller Fredrik Johansson, som er CEO for Xella Skandinavien, i en pressemeddelelse.

- Bæredygtighed handler i dag ikke kun om at gøre grønne løsninger tilgængelige sammen med den rette dokumentation, men også om at udnytte fordelene ved mere systemorienterede tilgange. En af mine primære opgaver bliver derfor den tidlige projektudvikling, hvor der er store gevinster at hente både i forhold til bæredygtighed og effektivitet, supplerer Johan Vestergaard.

Byggeriets optimeres
Flere af Xellas byggesystemer er Cradle-to-Cradle-certificerede. Dermed er det dokumenteret, at de har et minimalt miljømæssigt aftryk og også kan genanvendes i nye produkter eller indgå i naturens eget kredsløb efter endt brug i stedet for at ende som affald, der belaster miljøet.

Senest er Xella blevet nomineret til miljøprisen, som uddeles på Byggeri ´20, blandt andet for sin takeback-ordning Xella Big Bags i samarbejde med Davidsens Tømmerhandel og eurodan-huse. Her indsamler man porebetonrester fra byggepladserne og anvender dem derefter til fremstilling af nye løsninger i porebeton.

Som teknisk chef har Johan Vestergaard været dybt involveret i såvel udviklingen som selve certificeringen af takeback-ordningen. Han ser frem til at fortsætte og videreudvikle dette arbejde i sin nye rolle.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.106