23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Fordomme om knive og dårligt arbejdsmiljø i byggeriet

Man skal passe på med at have fordomme. Men, for den "almindelige dansker" vil det trods alt nok være en overraskelse, at to entreprenørvirksomheder er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020.

For nøjagtig som med fordommene om, at finnerne går med kniv og sigøjnerne stjæler, så er et godt arbejdsmiljø i entreprenørvirksomhederne lige så sjældent, som et dansk forår uden regn.

Nu er fordomme jo til for at blive udfordret og sandheden er, at rigtig mange virksomheder i bygge- og anlægsbranche arbejder ihærdigt på at skabe et godt arbejdsmiljø. Det sker ikke med gulerod alene. Der er flere, der svinger pisken over branchen. Men, i det store hele, så har virksomhederne for længst fundet den rette kurs.

Hvorfor klæber opfattelsen af, at branchen har et dårligt arbejdsmiljø så stadig til byggeret, som et stykke tyggegummi under skosålen? Jo, nok mest fordi antallet af arbejdsulykker stadig er højt og fordi en arbejdsulykke i bygge- og anlægsbranchen ofte har ganske alvorlige konsekvenser.

Det betyder imidlertid ikke, at virksomhederne bare lader stå til. I mange virksomender arbejdes der både målrettet, håndfast og systematisk på at skabe et godt og sikkert arbejdsmiljø for medarbejderne.

Det er lige netop den indsats der honoreres, når entreprenørvirksomhederne CG Jensen A/S og Einar Kornerup A/S er blevet nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020.

Stort til lykke med det - og tak indsatsen!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125