23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Vigtigt at bygherrer trækker læsset

Store eksklusive boligbyggerier har de seneste 20 år rejst sig i Københavns nye store bydele på havnefronten, i Ørestad, Carlsberg Byen og Nordhavn.

Men byggerierne har ikke ligefrem været tiltænkt pengepungen hos københavnerne med en middelindkomst som skolelærere, politibetjente eller butiksansatte. Mange af de nye bydel er derfor blevet for de udvalgte få med høje indkomster og ikke eksempelsvis en gennemsnitlig børnefamilie. Det har naturligt begrænset mulighederne for at skabe en mangfoldig hovedstad, hvor alle fremskrivninger viser, at flere og flere vil bo i de kommende år.

Det er ikke mindst med den bagtanke, at Københavns Kommune barsler med en ny kommuneplan. Den skaber nye mindre boligenheder, der sikrer færre kvadratmetre pr. bolig, så flere får råd og mulighed for at bo i hovedstaden. Men bæredygtigt skal det selvfølgelig også hænge sammen.

Skal planen lykkes, hviler det ikke mindst på de største bygherrer herhjemme, at de så også vil bygge de mindre enheder - og vel at mærke kan tjene penge på det. Men byggerierne skal i høj grad også være bæredygtige - både økonomisk men også miljømæssigt eksempelvis ved at opføre langt mere træ- og modulbyggeri, som en række af landets største pensionskasser i stigende grad kigger mod.

Det er bygherrerne, som skal trække udviklingen i byggeriet ved at efterspørge mere bæredygtighed. Derfor er det så vigtigt, at de går forrest i at bruge nye materialer, men også nye byggemetoder.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095