23948sdkhjf

Når teknologiske P-løsninger viser vejen

ATKI A/S er en af landets førende specialister inden for moderne parkeringsteknologi, der hjælper med at reducere trafik, miljøbelastning og frustrationer hos parkeringssøgende billisterne. Den fremadstormende virksomhed har netop indgået en samarbejdsaftale med detailkoncernen Steen & Strøm – en ordre, der omhandler cirka 2800 p-pladser i Fields og Bruuns Galleri.

ATKI blev etableret i 2004 og tilbyder en bred vifte af parkeringsløsninger baseret på den nyeste teknologi inden for kameraer, sensorer, parkeringshenvisning, adgangskontrol og betalingssystemer.

Multifunktionel kamerateknologi

Kamerabaseret detektering er et af de områder, hvor ATKI er med til at præge udviklingen med egne detektionssystemer, som kan kombineres med forskellige former for elektronisk henvisning, der gør parkering mere effektiv og brugervenlig. På baggrund af gentagne udfordringer i forbindelse med parkeringen ved både Fields og Bruuns Galleri, valgte Steen & Strømkoncernen for nyligt at indgå en samarbejdsaftale med ATKI.

"Steen & Strøm har lagt en ordre på kameradetektering og parkeringshenvisning
for at håndtere det pres, som opstår i travle perioder i de to parkeringsområder
med cirka 1850 og 950 pladser. Hvert enkelt kamera kan detektere fire pladser
og systemet kan også fungere som overvågning, og gør det ligeledes muligt for bilisten at få lokaliseret sin bil. Informationen bliver gemt nogle dage i overensstemmelse med GDPR-reglerne", forklarer Thomas Holm, parkeringsansvarlig hos ATKI A/S.

Elektronisk henvisning i tre trin

Parkeringshenvisningen, som vil blive implementeret ved Fields og Bruuns Galleri,
fungerer således, at ledige pladser markeres med en lysende grøn lampe i loftet, mens en rød lampe indikerer de optagede. På den måde kan parkanten hurtigt danne sig et overblik over tilgængelige pladser på det givne parkeringsniveau. Det er dog blot ét af i alt tre henvisningselementer, som indgår i den samlede løsning.

"Allerede ved indgangen til parkeringsområdet bliver man mødt af et elektronisk skilt, der viser, hvordan de ledige p-pladser fordeler sig i de forskellige sektioner, og derefter vil der være små tavler ved hver enkelt korridor, som ligeledes kan hjælpe med at guide billisten i den rigtige retning", udtaler Thomas Holm om løsningen, der kommer til Fields i marts og Bruuns Galleri umiddelbart efter.

OM ATKI A/S

ATKI leverer løsninger inden for trafikregistrering, intelligente tavler, parkering, signalanlæg samt kunderegistrering og har oplevet en rivende vækst siden etableringen i 2004.

Inden for parkering tilbyder ATKI også den bomfrie og kamerabaserede løsning, Free-Flow GO, som scanner nummerpladen når bilisten ankommer og når bilisten forlader området. Man kan betale på betalingsautomat, på nettet (inden for 48 timer) eller man kan få tilsendt en regning pålagt et mindre gebyr. Herudover gør FreeFlow GO det muligt at "white-liste" bilister, således at de frit kan benytte området uden opkrævning.

Læs mere på www.atki.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.203