23948sdkhjf

13 bliver til tre – nu skal Dragør sikres mod klimaet

- Arkitema og Cowi.

- GHB Landskabsarkitekter med Hele Landet, Cornelius Vöge og Tyréns. 

- Schønherr med Orbicon/WSP, Natour Climate, Research, Development & Design og Almenr. 

De tre rådgiverhold er netop valgt - i et ansøgerfelt af 13 hold - til at komme med deres bud på udvikling af Dragør Kommune som en klimarobust Kystkommune. Rådgiverholdene går nu videre i en parallelkonkurrence om at konkretisere projektforslagene, skriver Realdania på sin hjemmeside. 

– Vi har efterspurgt rådgiverhold, som kan byde ind med arkitekter, landskabsarkitekter og ingeniører suppleret med kompetencer, der også sikrer rådgiverholdenes forståelse af kystbeskyttelsens sammenhæng med kulturarv, kystnatur og kommunikation med borgere. Det vurderer vi, at vi har fået, siger projektleder i Dragør Kommune Hanna Rehling.

Kilometervis af kyststrækning 
Baggrund for konkurrencen er, at Dragør Kommunes 13 km lange kyststrækning de kommende år skal beskyttes mod risikoen for oversvømmelse som følge af havvandsstigninger og stormflod. Det skal ske gennem langsigtet, strategisk og helhedsorienteret planlægning for udviklingen af Dragør som klimarobust kystkommune. 

Kystbeskyttelses-projektet får støtte som del af Realdania og Miljø- og Fødevareministeriets kampagne ”Byerne og det stigende havvand”. 

– Det (interessen for at deltage i konkurrencen, red.) vidner om et stort og nødvendigt engagement i at finde nye veje for, hvordan kommunerne proaktivt kan håndtere risikoen for oversvømmelser i byerne som følge af havvandsstigninger og stormflod, siger Mikkel Suell Henriques, projektchef i Realdania. 

– Behovet for nytænkning er stort, når det handler om, hvordan vi kan håndtere oversvømmelsesrisikoen i kystkommuner som Dragør, hvor der også er mange hensyn at tage højde for, for eksempel natur- og kulturarvsværdier og mange andre ønsker og interesser, fortsætter han. 

Sådan forløber parallelkonkurrencen
Parallelkonkurrencen begynder den 12. marts 2020, hvor de tre rådgiverhold skal deltage i en opstartsdag i Dragør. De skal blandt andet se de forskellige by- og naturområder langs Dragør Kommunes kyst. Rådgiverholdene får også adgang til materialet, som borgere i kommunen har meldt ind. 

I løbet af foråret vil de tre rådgiverhold udvikle deres konkurrenceforslag og deltage i workshops, hvor der også vil deltage repræsentanter for de grundejerforeninger, som ligger nærmest langs kysten. 

Parallelkonkurrencen forløber frem til august 2020, hvor forslagene bliver udstillet, sådan at borgerne kan deltage i dialogen om forslagene. 

Fra august til oktober 2020 bedømmer dommerkomitéen de tre forslag og indstiller en vinder til Kommunalbestyrelsen, der træffer den endelige afgørelse. Herefter forventes, at det vindende rådgiverhold skal arbejde videre med at konkretisere den strategiske udviklingsplan og principperne for kystbeskyttelse af delstrækningerne af kommunens 13 km lange kyst. Dispositionsforslaget forventes færdig til offentliggørelse i begyndelsen af 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172