23948sdkhjf
>

LICITATIONEN MENER: Digitalisering er stadig vejen frem mod bedre bundlinje

Det er et klart budskab, som adm. direktør i Molio-Byggeriets Videnscenter, Christina Hvid, kommer med i et debatindlæg her i avisen (side 10): "Arbejdet for og med åbne, fælles standarder er afgørende for den fortsatte digitale udvikling af vores arbejdsprocesser i den danske byggebranche".

Og hun har ret. For selvom den danske byggebranche ofte får skudt i skoene, at det halter slemt med produktiviteten og effektiviteten, så er det ikke fordi, branchen ikke er omstillingsparat. Byggebranchen er godt med, når det gælder digitale værktøjer - fra rådgivere, bygherrer og storentreprenører til små håndværksvirksomheder og svendene ude på byggepladsen. De er allesammen med på digitaliseringsbølgen.Men, trods massive investeringer i it-værktøj, har digitaliseringen ikke for alvor løftet byggebranchen. For digitalisering i sig selv løser ikke effektivitets- og produktivitetsproblemerne. Digitale værktøjer er ikke meget værd, hvis de ikke bruges korrekt og i fællesskab. Og det er netop her, Christina Hvid rammer plet, når hun opfordrer til fælles digitale standarder. Ikke blot i Danmark, men på internationalt plan.

Det er helt afgørende, at arbejdet hen imod fælles digitale standarder ikke udelukkende bliver et elitært projekt. Hele byggeriets værdikæde skal nemlig tænkes ind i den udfordring det er at få digitaliseringen til ikke blot at være en yderligere teknisk barriere i byggeriet, hvor det i forvejen bliver stadig mere komplekst at drive virksomhed.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125