23948sdkhjf

Sammensat rejsegilde i Carlsberg Byen

Grønlunds Tårn på 50 meter og den sammenbyggede Winge Hus-karréen i Carlsberg Byen har nået en milepæl. Torsdag den 20. februar var der rejsegilde på to nye bygninger, som kommer til at favne bredt med kontorer, restaurant, butik og lejligheder til de fleste behov. 

Det skriver Carlsberg Byen i en pressemeddelelse. 

Arpe & Kjeldsholm er totalentreprenør på byggeriet, som er tegnet af C.F. Møller og har Niras tilknyttet på ingeniørydelserne.

Byggeriet med de to sammensatte bygninger, Grønlunds Tårn og Winge Hus-karréen i fem etager, rummer både 45 boliger, kontorer, butik og ikke mindst en restaurant i stueplan ud mod Kildepladsen. Netop Kildepladsen ventes at blive et centralt sted i bykvarteret med grønne træer, legeplads, events, markeder, restauranter og butiksstrøg. 

– Det er vores ambition, at byggeriet skal være inviterende i både arkitektur og indretning. For eksempel har vi bygget karréen omkring et atrium, som åbner og forbinder etagerne, siger Camilla Schou Wollny, senior projektchef i Carlsberg Byen P/S, og fortsætter: 

– Kvadratmeterne i stueetagen lader vi stå helt råt, så den kommende restaurant- og butiksindehaver kan sætte deres eget præg. 

I selve tårnet bliver der fem lejligheder på hver af de øverste ni etager, alle med altan. Øverst på 14. etage kommer der to private tagterrasser. Fra 1. til 4. etage i både karré og tårn bliver der plads til erhverv, mens der i stueplan kommer både butik og restaurant. 

 Byggeriet får et samlet bruttoareal på 14.187 kvm, fordelt med 4.500 kvm til bolig, 750 kvm til detailhandel, 6.850 kvm til kontorer og godt 2.000 kvm kælder.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157