23948sdkhjf
>

Give Elementer har udviklet innovativt betonelement

Et nyt betonelement skal gøre anlægsprojekter nemmere og appellere til en bredere målgruppe

Betonvirksomheden Give Elementfabrik A/S har igennem en længere periode modtaget et helt særligt ønske fra flere af virksomhedens kunder, der især arbejder med anlægsprojekter.

Kan I producere en lettere elementtype som alternativ til de nuværende elementer på markedet, der i mange forbindelser er tunge og svære at danse med?Virksomheden har taget ønsket til eftertragtning, og nu kan de svare "ja" på henvendelserne.

Give Elementer har nemlig - i samarbejde med betonvirksomhedens kunder - udviklet et nyt element, der netop letter elementhåndteringen i anlægsprojekter.

- Vi har udviklet et T-element, som er meget let at placere i terræn. Det er mindre, det er slankere, og det er nemmere at håndtere, siger Give Elementfabriks adm. direktør, Henrik Damø, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Brugerdrevet innovation
Direktøren lægger især vægt på samarbejdet med kunderne, der har ført til produktionen af det nye element.

Læs også: Fremgang: Elementproducent trodser svinebønder og investeringer

Give Elementfabrik A/S

Den familieejede virksomhed producerer, leverer og monterer præfabrikerede modulopbyggede betonelementer til landbrug og industri.

Give Elementer blev etableret i 1964 af Jens Eskildsen i midten af Jylland og har siden leveret letbetonelementer til over 10.000 bygninger – primært i Danmark, men også til byggerier i Tyskland, Norge, Sverige, Færøerne og Polen.

Virksomheden har i dag produktionsenheder i Give, Nørre Snede og Gedsted samt et salgskontor på Sjælland.

I Gedsted er det datterselskabet Lundsby Industri, der holder til, og det er her, det nye T-element skal fremstilles.

- Det ville være rigtigt at kalde T-elementet for en brugerdrevet innovation. Helt alene kom vi nok ikke til tanken, hvis der ikke var nogle, der gjorde det klart, at der var et behov, siger han.

T-elementet er især lavet til anlægsgartnerne og er oplagt til for eksempel etablering af støttevægge, trappetrin og multibaner.

- Det nye er, at vi med T-elementet letter elementhåndteringen i anlægsprojekter, hvor man etablerer støttevægge ved niveau- og terrænforskelle samt trappetrin. Det er et element, der skal tage jordtryk og ikke holde til, at man bruger det i for eksempel en silo, som vores L-element, siger Henrik Damø og tilføjer, at elementet derfor også kan bruges af for eksempel private.

Stor målgruppe
Det er datterselskabet Lundsby Industri i Gedsted, der skal stå for fremstillingen af det nye element

Der er dags dato lagt ordre på 40 af de nye T-elementer i Give Elementers ordrebog, og Henrik Damø forventer, at mange flere ordrer vil ramme bogen snart. Der er nemlig mange, der kunne have gavn af produktet.

Læs også: Elementproducent har rundet 150 ansatte


- Det kan bruges til både store og små projekter, og vi tror på, at elementet har en berettigelse. Vi har en forventning om, at der bliver taget godt imod elementet i anlægsbranchen, fordi man hurtigere kan udføre opgaverne med et T-element, end hvis man skal bygge en væg af løse klodser, og det her er mere simpelt og kan håndteres af mange, siger Henrik Damø, der ikke vil fortælle, hvem der har placeret den første ordre, eller hvor mange elementer virksomheden regner med at afsætte i år.

Stor produktionskapacitet

Alligevel er forventningerne store.

- Planen er jo ikke så fikseret på antal her i starten. Nu skal vi først lige fortælle om det. Man kan jo ikke vide med det her element, om der er et marked i 1000-størrelsen, men vi forventer, at det vil tage fat, siger han.

Læs også: Nyt om navne


Samtidig spiller det ind, at produktet er lavet i samarbejdet med kunderne.

- Det er jo et element, vi har lavet, for at imødekomme et behov, og derfor vil det nok også blive solgt til alle, der har brug for sådan et, siger Henrik Damø.

Elementet er det første Give Element-produkt, der ikke håndteres i Give eller Nørre Snede, men hos virksomhedens datterselskab. Her er produktionen allerede i gang.

- Vi kan producere alt det, vi sælger, understreger Henrik Damø.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141