23948sdkhjf

Mødesteder styrker sammenhæng i byen

Fire byområder får støtte til at skabe mødesteder - med plads til aktivitet og leg på tværs af boligområdet og byen omkring

Aalborg, Nykøbing Falster samt Nørrebro og Folehaven i København er de steder, som nu får penge til at realisere fysiske mødesteder i udvalgte, almene boligområder.

Projekterne er udviklet i samarbejde med lokale aktører og tilsammen får projekterne 25 mio. kr. fra puljen Fælles Rum.

Den grønne arena
I Kildeparken, Aalborg Øst skal et stort, grønt areal indrettes til en arena med masser af mulighed for fysisk aktivitet og leg for børn og unge. Arenaen skal være åben for aktivitet hele året rundt. Arenaen kommer til at ligge centralt i boligområdet - som nabo til Kulturinstitutionen Trekanten og Fritidscentret Byggeren og tæt på Astrupstien, en cykel- og gangsti, som er en central forbindelsesåre i Kildeparken.

Bag projektet står Himmerland Boligforening. Aalborg Kommune, Sundheds- og Kulturforvaltningen. Den samlede projektøkonomi er 27 mio. kr., og der er bevilget støtte på 7 mio. kr.

Friheden
I Lindholm, Nykøbing Falster skal "Friheden" skabe et grønt og naturinspireret møde-sted på kanten af boligkvarteret med plads til både fysiske og mere afslappende aktiviteter udendørs. Hovedaktiviteterne bliver et miks af petanque, krolf, fodbold, boksning, crossfit og løb. Derudover bliver der også plads til slentreture og afslapning - blandt andet med mulighed for at grille og lufte hunden.

Det er Nykøbing F. Boligselskab og Guldborgsund Kommune, Center for teknik og miljø, der er projektparter. Den samlede projektøkonomi er på 10 mio. kr., og der er bevilget støtte på 5 mio. kr.

Fælles Rum
På Nørrebro i København vil fodboldklubben Nørrebro United gøre det lettere for børn og unge fra belastede boligområder at blive en del af klubbens aktiviteter. Konkret flytter Nørrebro United en del af deres træning ud i baggårdene på Nørrebro. AKB Lundtoftegade er en af de boligafdelinger, hvor der bygges små nye baner, så børn og unge fra og uden for boligområderne kan spille og træne sammen.

Boligselskabet AKB, København og Nørrebro United, står bag "Nørrebro samles på banen" til samlet 11 mio. kr., hvoraf de 5,5 mio. kr. er den bevilgede støtte.

Haven
I Folehavekvarteret i Valby skal projektet Haven genoplive områdets centrale, offentlige byrum, der står nedslidt og forladt hen. Haven bliver et grønt mødested med mange slags aktiviteter for beboere på tværs af boligkvarteret og for de institutioner, som ligger omkring - blandt andet den lokale skole og kirke. Haverne indrettes med forskellige stemninger og en række forskellige "rum" til ophold, aktiviteter og læringsmiljøer, der er tiltænkt skoleelever. Her bliver mulighed for at lege og være fysisk aktiv, for fællesspisning og ceremonier samt naturaktiviteter.

Projektparter er Boligforeningen 3B, Områdefornyelsen Folehavekvarteret, Byens Fysik og Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen. Projektøkonomien er 13,9 mio. kr., og der er bevilget 7 mio. kr. i støtte.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093