23948sdkhjf

Nye standere ved motorvejen lader lynhurtigt

To rastepladser har fået lynladestandere til de nye elbiler, der introduceres på det danske marked

Nu bliver det endnu lettere at køre elbil i Danmark. Vejdirektoratet har netop åbnet særligt hurtige ladestandere til elbiler på to rastepladser - og har planlagt åbning på en tredje rasteplads inden længe. Der er i dag ladestandere på 35 rastepladser langs de danske motorveje.

De nye lynhurtige ladestandere finder man på rastepladserne Karlslunde Øst og Karlslunde Vest på Køge Bugt Motorvejen syd for Greve. Rastepladserne ligger centralt ved motorvejsnettet og er blandt de allermest besøgte herhjemme.

I foråret etableres også lynladestandere på rastepladsen ved Farøbroen.

Ny generation af biler
På rastepladserne findes i forvejen ladestandere, der lader med en effekt på op til 50 kW. Disse er nu blevet suppleret med to nye lynladestandere - de såkaldte Ultra Fast Chargers - så der er tre elladestandere på hver af de to rastepladser Karlslunde Vest og Karlslunde Øst.

De nye lynladestandere henvender sig mod den nye og kommende generationer af elbiler, som er udstyret med de hurtigladende og længererækkende batterier.

Lynladerne kan oplade med en effekt op til:

Med CCS-stikket 175 kW. Kan opgraderes til 350 kW

Chademo-stikket 50 kW. Kan opgraderes til 75 kW

De nye lynladestandere udgør samtidig en styrkelse af netværket af ladestandere.

- Vi har i Vejdirektoratet længe arbejdet målrettet på at udbygge og styrke netværket af ladestandere til elbiler langs det overordnede vejnet. Dette arbejde ligger i forlængelse af den indsats, vi gør for grøn og klimavenlig infrastruktur, siger trafik- og plandirektør Helga Theil Thomsen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Samarbejde med staten
Ladestanderne er blevet opført af virksomhederne Powered By E.ON Drive og Clever.

- Det er helt afgørende, at vi sammen understøtter den bæredygtige e-mobilitet med et stærkt og sammenhængende netværk af lynladestationer, så det bliver stadig nemmere at lade bilen på farten, fortæller Casper Kirketerp-Møller, en af de to adm. direktører i Powered by E.ON Drive & Clever.

- Og netop derfor er vores tætte samarbejde med Vejdirektoratet et stort og vigtigt skridt på vejen, når vi skal skabe lynhurtig og meningsfuld opladning til danskerne langs de vigtige trafikale årer i Danmark, understreger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141