23948sdkhjf

Tre arbejder videre med Helsingørs nye boligområde

Helsingør er godt igang med at omdanne det tidligere stadionområde, så det i fremtiden kommer til at rumme boliger i sammenhæng med den eksisternede park ved kanten af Øresund

Nu har den nordsjællandske kommune så prækvalificeret tre hold til arkitektkonkurrencen om udvikling af området ved Nordre Strandvej. 

De er prækvalificeret:

Vandkunsten (bygningsarkitekter) med Marianne Levinsen (landskabsarkitekter), RAW Mobility (trafikrådgivere), Wissenberg (ingeniører) og Substrata (bevaringsfaglig rådgiver) 

JaJa (bygningsarkitekter) med Dall & Lindhardtsen (bygningsarkitekter), Schul (landskabsarkitekter) og EKJ (ingeniører) 

Bogl (landskabsarkitekter) med Kant (bygningsarkitekter), Moe (ingeniører) og Svend Algren (bygningsarkitekt)

 

- Der har været stor interesse fra et bredt felt af professionelle byudviklingsrådgivere forud for konkurrencen om udvikling af de tidligere stadionområde. 18 højt kvalificerede teams fra både Danmark og Sverige har ansøgt om at deltage, herunder også flere lokale firmaer, skriver Helsingør kommune i en pressemeddelelse om udvælgelsen.

Byudviklingsområdet ved det tidligere stadion er anlagt i 1920’erne som Helsingørs fritidsanlæg med idrætsfaciliteter og bypark med restaurant, udendørs events og rekreative aktiviteter. I fremtiden skal området rumme boliger i sammenhæng med parken, når størstedelen af idrætsfaciliteterne flyttes til nye placeringer i byen.

Konkurrencen sættes i gang fra 27. februar og løber frem til 28. maj, hvor de deltagende teams skal have afleveret deres projekter.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156