23948sdkhjf

PFA skyder 400 mio. kr. i bæredygtige boliger i Høje Taastrup

PFA skal i de kommende år udvikle og opføre bæredygtige boliger i den kommende bydel Høje Taastrup C. Med en investering på 400 mio. kr. har pensionsselskabet netop købt to byggegrunde på samlet 14.366 kvm. 

Det skriver arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C i en pressemeddelelse.

På grundene skal der bygges to karrébebyggelser, hvoraf den ene indeholder 68 udlejningsboliger samt 255 kvm erhvervsareal, og den anden indeholder 82 udlejningsboliger, 7 long-stay hotellejligheder samt 295 kvm erhvervsareal. Der etableres desuden 35 parkeringspladser i kælderen til den første karré og 44 parkeringspladser i kælderen til den anden karré.

Fakta om PFA's investering:

- PFA investerer 400 mio. kr. i to byggegrunde, byggefelt A05 og A07, i Høje Taastrup C på i alt 14.366 m2.

- KHS Arkitekter og Norconsult er totalrådgiver. 

- Der skal udarbejdes en ny lokalplan for at muliggøre projektet, og den forventes færdigbehandlet i juni 2020. 

- Byggeriet af de to karréer forventes igangsat i efteråret 2020. 

- Boligerne forventes klar til indflytning i hhv. ultimo 2021 og medio 2022. 

- DGNB-certificering: Guld. 

KHS Arkitekter og Norconsult er totalrådgiver på projektet.

Én brik i et større bolig-puslespil
De kommende ejendomme bliver opført efter bæredygtighedscertificering DGNB Guld. Dermed kan de fremtidige beboere se frem til to byggerier, der - hvad angår miljø, økonomi og sociale forhold - er blandt de bedste i Europa. 

- Vi ser frem til, at PFA opfører et byggeri, der lever op til nogle af de strengeste krav i branchen. Det er helt i tråd med visionen for Høje Taastrup C. Det meget spændende byggeri, som PFA har på tegnebrættet, er placeret centralt i bydelen og kommer dermed til at spille op til det nye rådhus, som Høje-Taastrup Kommune vil opføre, siger Lars Bloch, adm. direktør for Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C.

Investeringen er en del af PFA’s strategi om at investere i flere boligejendomme i hele landet – herunder at opføre mellem 1.000 og 2.000 boliger i omegnskommunerne til København inden 2025.

Byggegrundene ligger i Høje Taastrup C, og som skal udvikles til en ny sammenhængende, mangfoldig og levende bydel på i alt 262.000 kvm i området mellem City2 og Høje Taastrup Station.

Fakta om DGNB-certificering:

DGNB blev oprindeligt taget i brug i Tyskland i 2008. Den første danske version af DGNB-certificeringen blev lanceret i foråret 2012.

DGNB vægter miljø (f.eks. energiforbrug i bygningen), økonomi (f.eks. omkostninger til vedligehold) og sociale forhold (f.eks. luftkvalitet) lige meget. Dertil kommer en analyse af den procesmæssige og den tekniske kvalitet. I alt bliver 49 kriterier bedømt og får point, der regnes sammen til en bedømmelse fra bronze til platin.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125