23948sdkhjf

Pølser og reduceret husleje til pionerbeboere

Til sommer 2020 står første etape af AL2Boligs 53 astma- og allergivenlige boliger på Lauritshøj i Skødstrup klar til indflytning. Med pølser til alle samt taler fra både arkitekter og AL2boligs organisationsformand Anette Østerhaab, blev der torsdag fejret rejsegilde.

– Det ser ud til, at arkitekter, ingeniører og ikke mindst alle håndværkere på byggepladsen er nået i mål med opgaven - at bygge en afdeling hvor det nære fællesskab er i højsædet, et sted hvor der fra start af er gode rammer for at være sammen, sagde Anette Østerhaab ifølge en pressemeddelese fra AL2 Bolig i sin tale.

De bygger Lauritzhøj:

Al2Boligs afdeling på Lauritshøj i Skødstrup udføres i fagentreprise af disse firmaer:

Terræn: Murerfirmaet Bent Klausen ApS

BygningPN Tømrer og Byggefirma A/S

Maler: Malerfirma Dalsgaard & Co. A/S

VVS & Ventilation: Wicotec Kirkebjerg A/S

El: Lindpro A/S

Boligerne er placeret i 11 rækkehusafsnit og ligger i et skrånende terræn med fint kig til Aarhusbugten. På den ene side af afdelingen er der landlige omgivelser, og på den anden side hænger afdelingen sammen med et eksisterende boligkvarter i Skødstrup.

For de første pionerbeboere vil der være en reduceret husleje, da de kommer til at bo på en byggeplads de første måneder.

Astma- og allergivenlige boliger
AL2bolig er med denne afdeling gået skridtet videre, for foruden solceller og træfacader så er afdelingen astma- og allergivenlig. Ikke kun i materialer, men også i beplantning, og så er det boligselskabets første røgfrie afdeling.

Det er arkitektfirmaet WE Architecture og JWH arkitekter, der har tegnet boligerne, og ambitionen er at skabe boliger af høj kvalitet og med et højt niveau for bæredygtighed. ByMunch er landskabsarkitekter og rådgivende ingeniører er Niras og Norconsult Kaai. 

Boligerne på den cirka 16.000 kvm store grund er tiltænkt en bred målgruppe af både børnefamilier og seniorer. De tæller 32 styk 4-rums boliger på cirka 110 kvm, 10: 3-rums boliger på 80-100 kvm samt 11 tilgængelighedsboliger på mellem 50 og 70 kvm. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.19