23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: En dumhed af dimensioner

Dårlige sager har i efterhånden en del år klæbet til ikke bare Skat, men også Skatteministeriet. Milliarderne er fosset ud af statskassen til lyssky pengemænd, og inddrivelsen af skatter og afgifter har haltet på grund af dårlige it-systemer. Så man skulle tro, at Skatteministeriets topfolk var på stikkerne, når det gjaldt at undgå fremtidige dumheder. Det er bare ikke tilfældet.

Sagen om Skatteministeriets departementschef, Jens Brøchners, brug af udenlandsk arbejdskraft i hans nordsjællandske sommerhus, er mildt sagt et udtryk for ringe dømmekraft. Hårdere stillet op er det en dumhed af dimensioner.Skatteministeriet og skiftende regeringer fører en kamp mod sort arbejde og korrekt brug af udenlandsk arbejdskraft. Alligevel har ingen alarmklokker ringet hos Jens Brøchner, før han bliver konfronteret af Ekstra Bladet. Der er ingen registreringer i RUT-registret, arbejderne overnatter i sommerhuset, og der er ingen skiltning på byggepladsen med virksomheder, der udfører arbejdet. Sidstnævnte krav blev indført i 2013, mens Jens Brøchner var departementchef.

Ingen i denne verden er fejlfri. Men man må forvente, at Skatteministeriets topfolk er inde i reglerne for brug af udenlandsk arbejdskraft og efterlever dem privat. Det er åbenbart ikke tilfældet, og det er stærkt kritisabelt.

Sagen tyder ikke på at få synderlige konsekvenser for Jens Brøchner rent professionelt ud over en skideballe fra skatteminister Morten Bødskov (S). Men udadtil sværter det igen Skatteministeriets renomme til, og man kan med rette spørge, hvornår dumhederne ophører.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125