23948sdkhjf

STB Byg vinder Horsens kommunes første nybyggeri til DGNB Guld

Horsens Kommune netop udpeget STB Byg som totalentreprenør på en ny daginstitution i Bygholm Bakker efter, at projektet har været i udbud. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Den nye bæredygtige daginstitution bliver på knap 1.400 kvm og får plads til 150 børn. Hvis der bliver behov for det, kan institutionen udvides til 220 børn. 

Fordelingen af vuggestue- og børnehavepladser bliver ligeligt fordelt, så der bliver fire vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper. På rådhuset er forventningen, at der kan tages første spadestik i efteråret, og at byggeriet herefter vil tage ca. et år.  

Kommunens første nybyggeri til DGNB Guld
En væsentlig del af aftalen er, at den nye daginstitution skal leve op til kravene for at få DGNB Guld-certifikat for bæredygtigt byggeri. 

– Som kommune skal vi hele tiden forsøge at trække mere i den bæredygtige retning. Det her byggeri skal gerne være det første af mange kommunale nybyggerier, som skal DGNB-certificeres, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune, i pressemeddelelsen.  

For at blive DGNB-certificeret skal byggeriet evalueres ud fra række kriterier som byggematerialernes livscyklus, forbrug af energi og vand under og efter byggeriet, holdbarhed samt indeklima i det færdige byggeri. 

Ved byggeriet bliver der også taget højde for, at materialerne på sigt skal kunne genanvendes, hvis institutionen langt ud i fremtiden en dag skal rives ned.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156