23948sdkhjf

Engby med 1.700 boliger ”er et pragteksemplar på god byplanlægning”

Hegnet omkring et slidte erhvervsområde i Risskov kan snart rives ned, og en bydel med op mod 1.700 boliger bygges op. Det oplyser Aarhus kommune i en pressemeddelelse. 

Planerne for Risskov Engby, som bydelen er navngivet, kræver Aarhus Byråds accept af en ny lokalplan for det 15 hektar stort område. 

Lokalplanens sigte er at omdanne det ældre erhvervsområde til et blandet bolig- og erhvervsområde med allé-træer langs gaderne, grønne byrum og søer. 30 pct. af boligerne målrettes til familier, og mellem byhuse, karré- og gårdbebyggelse etableres aktivitetsområder til boldspil, træning, leg og andre udendørs aktiviteter. 

– Risskov Engby er et pragteksemplar på god byplanlægning – og det er en fornøjelse i fremtiden at kunne tilbyde et så gennemtænkt, bynært og samtidig grønt stykke by til aarhusianerne, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, om planerne. 

 

Læs også: Aarhus Havn bliver endestation for 1.500 lastvognlæs sand

Bygherregruppen består af en blanding af kommunale grundejere, professionelle udviklere - og særligt omkring Aarresøvej – en lang række små håndværksvirksomheder. 

Risskov Engby kommer til at bestå af cirka 92 pct. boliger og 8 pct. lettere erhverv i form af kontormiljøer, andet småerhverv og to daginstitutioner. 

De små matrikler i området omkring Arresøvej er samlet i klynger af tre. Det er op til de tre grundejere at blive enige om, hvornår de er parate til at sælge. Det betyder, at byudviklingen kan have længere udsigter i nogle delområder end andre. 

Aarhus Kommune har været afhængig af at få inkluderet de små erhvervsdrivende i planen, og af økonomiske årsager har de erhvervsdrivende ikke haft mulighed for at bygge almene boliger. Derfor kommer området omkring Arresøvej ikke til at rumme nær så mange almene boliger som resten af lokalplanområdet. Indstillingen til byrådet lyder derfor på en samlet andel af almene boliger i lokalplanområdet på 15 pct.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157