23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Etikken er gået fløjten hos nedrivere

Kartelsager er det rene gift for dansk erhvervsliv og fordrer ikke ligefrem et positivt omdømme. Desværre må man sige, at bygge- og anlægsbranchen har haft sine kartelsager at slås med det seneste årti. Først det store københavnske byggekartel og så umiddelbart efter sagerne om karteldannelse hos en række nedrivervirksomheder.

Heldigvis blev nedriversagen en dyr affære for de involverede virksomheder, der samlet har fået bøder for næsten 18 mio. kr. Til gengæld kan man jo spørge, hvor grelle ulovlighederne egentlig skal være, før det resulterer i fængselsstraffe til de implicerede personer. For ingen er idømt en frihedsstraf, der ellers var åbnet for efter en stramning i konkurrenceloven i 2013.Under alle omstændigheder er etikken i nedriverbranchen med den overståede kartelsag blevet hårdt ramt. Ingen kan forsvare det som er sket, og de mindre selskaber i branchen, som ikke har været involveret, må med rette spørge, hvad de dømte virksomheder har gang i.

Samtidig har Nedriversektionen i Dansk Byggeri ikke ligefrem ville tage fat ved nældens rod og udelukke eksempelvis Thomas Kingo fra at være formand.

Han er ikke selv blevet dømt, men hans egen virksomhed , Kingo Karlsen A/S, modtog en bøde på fire mio. kr. Det er et skidt signal at sende til omverdenen, at topfolkene blot fortsætter.

Der er brådne kar i alle dele af dansk erhvervsliv. Men bygge- og anlægsbranchen har desværre sin del af dem, og det vil klæbe til branchen i årene fremover.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141