23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: En skærpet grøn konkurrence

De udenlandske øjne har været rettet mod ikke mindst de danske rådgivere og arkitekter i en del år efterhånden, hvor flere kendte danske virksomheder er kommet på udenlandske hænder.

Nu er turen også kommet til den grønne del af den danske bygge- og anlægsbranche - anlægsgartnerne - efter Malmos A/S i sidste uge blev en del af den franske anlægsgartnerkoncern Idverde.

At der er tale om begyndelsen på en større konsolideringsbølge blandt de grønne virksomheder, forsøger branchen selv at tale en anelse ned. Men det franske indtog betyder, at konkurrencen bliver skærpet i en del af den danske bygge- og anlægsbranche, som er præget af en stor mastodont - Hededanmark - en række mellemstore spillere og så en masse mindre aktører.

Malmos har da også selv meldt ud, at markedsandelen skal op på 10 pct. efter opkøbet, hvilket jo i sig selv er med til at skærpe konkurrencen. Men i takt med at flere bygherrer ser en tidligere inddragelse af aktørerne i bygge- og anlægsprojekterne, stiller det også krav til de ressourcer, som anlægsgartnerne har internt i virksomhederne. Og det fordrer typisk en større organisation.

Stort er ikke altid godt. Men den franske overtagelse af Malmos kan forhåbentlig sætte gang i en konsolideringsbølge blandt anlægsgartnerne. For i takt med at flere udenlandske øjne hviler på hele den danske bygge- og anlægsbranche, skal de danske anlægsgartnere være klar. Og det kræver også lidt større muskler.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125