23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Klimamål skal gøres forståelige

Når det gælder en bæredygtig udvikling, er de ikke til at komme udenom: FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Således heller ikke i bygge- og anlægsbranchen, der for alvor skal tage teten i forhold til, at Danmarks klimamål skal opfyldes. Og her spiller bygherrerne en stor rolle.

Det er bygherrerne - både de private og offentlige - der skal sætte retningen for byggeriet og sætte barren for en bæredygtig udvikling. Derfor er det også prisværdigt, at Bygherreforeningen nu har udarbejdet et særligt manifest, der med udgangspunkt i otte af de 17 verdensmål skal sætte en retning for et mere bæredygtigt byggeri.

Rigtig mange bygherrer går allerede foran, når det gælder bæredygtighed og sigter mod, at deres byggerier bliver certificeret efter de efterhånden mange bæredygtighedsklasser, som findes. Derfor er manifestet selvfølgelig endnu et arbejdsredskab, de kan bruge.

Men problemet er jo, at manifestet er ganske frivilligt at bruge for bygherrerne. Og med otte forskellige mål kan arbejdet hurtigt blive omstændigt - ikke mindst for de mindre bygherrer.

Derfor skal bygherre-manifestet nok mere ses som en række pejlemærker for den vej, som byggeriet skal gå. Og så skal klimamålene "tales ned" så de bliver konkrete for alle parter i byggeriet og ikke kun på skrivebordet. At tænke klimavenligt og bæredygtigt skal være en form for standard i alle dele af bygge- og anlægsbranchen. Og her kan manifestet forhåbentlig være en bidragyder.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126