23948sdkhjf

Rambøll udvider ingeniørpaletten i Singapore

Med købet af Web Structures vil den danske rådgivergigant styrke sin position i Sydøstasien med 120 eksperter i byggeri

Rambøll har købt den rådgivende ingeniør- og designvirksomhed Web Structures, som er en af foregangsvirksomhederne inden for integreret design i Sydøstasien.

- Opkøbet understreger vores engagement i Sydøstasien, som har været en prioritet for os siden købet af landskabsarkitektvirksomheden Studio Dreiseitl i 2013, siger Richard Beard, adm. direktør for Rambøllkoncernens globale byggeriforretning.Med mere end 180 kolleger i Singapore og Malaysia kan Rambøll nu tilbyde integrerede designløsninger på tværs af det byggede miljø, lyder det i en pressemeddelelse fra Rambøll.

En pioner
Web Structures har været en pioner i Sydøstasien i at strømline de integrerede designprocesser i byggeriet, hvor arkitekter og ingeniører arbejder tæt sammen fra projektets start.

Målet er at levere en samlet ydelse, der favner både de arkitektfaglige og ingeniørmæssige discipliner, og som dermed ofte er en mere omkostningseffektiv løsning. Den integrerede tilgang bliver mulig gennem digitale designprocesser og værktøjer som BIM (Building Information Modelling); en integreret metode til at digitalisere byggeprocessen.

Udvide kundebasen
At Rambøll nu går sammen med Web Structures er i tråd med, at arkitektvirksomheden Henning Larsen blev en del af Rambøll kort før nytår.

- Vi ønsker at styrke dialogen med kunderne i de helt tidlige faser af projekterne, hvor fokus er på koncept- og ideudvikling og dermed bidrage til, at forudsætninger for bæredygtigt design tænkes ind fra begyndelsen, siger Richard Beard i en pressemeddelelse.

I dag beskæftiger Rambøll over 16.000 medarbejdere og er til stede i Norden, Storbritannien, Nordamerika, Mellemøsten og Asien-Stillehavsområdet.

På 300 kontorer i 35 lande arbejder rådgiverne inden for områderne byggeri, transport, miljø, vand, energi samt managementrådgivning.

Kompetencer med højhuse
Adm. direktør hos Web Structures, Dr Hossein Rezai, glæder sig over aftalen:

- Ved at gå sammen får vi en fantastisk mulighed for at udvide vores kundebase i Sydøstasien, at arbejde sammen med Rambølls 4500 dygtige medarbejdere inden for byggeri samt udbygge vores kunderelationer globalt, siger han.

Med kontorer i Singapore og Malaysia har virksomheden oparbejdet specialistkompetencer inden for højhusbyggeri. Blandt virksomhedens projekter tæller blandt andet Ardmore Residence i Singapore.

Højhusbyggeri er en af Rambølls specialistydelser og opkøbet styrker dermed Rambølls globale højhuskompetencer, internationalt og på de nordiske markeder.

Fokus på klimaet
Web Structures har været designere på flere store projekter i Singapore og Malaysia, som Mediacorp Campus i Singapore, Grand Hyatt Hotel i Kuala Lumpur, Malaysia og Four Seasons på Seychellerne.

- Det var Rambølls fokus på bæredygtighed der var udslagsgivende for os. I forhold til global opvarmning og tabet af biodiversitet, ser vi frem til at adressere udfordringerne, tilføjer Dr Hossein Rezai i en presssemeddelelse fra Rambøll.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.193