23948sdkhjf

Historiske håndværkerdyder anno 2020

Med 145 års virksomhedshistorik er A/S Julius Nielsen & Søn Danmarks ældste tømrerfirma. En position virksomheden kerer om, i dag med mere fokus på de historiske håndværkerdyder end nogensinde

Julius Nielsen & Søn er grundlagt i 1874 og markerer sig i dag som et af landets mest anerkendte tømrerfirmaer. Et tømrerfirma betroet af blandt andre Styrelsen for Slotte og Ejendomme samt Sagnlandet Lejre til totalrestaureringer og genopbygninger af historiske bygninger.

"En af vores kernekompetencer er sanering og restaurering af historiske bygninger. Omhyggelig restaurering, hvor vi sanerer og genanvender så meget som muligt af de oprindelige materialer og genskaber replica efter alle kunstens regler", fortæller Hans-Jørgen Kirstein, direktør hos Julius Nielsen & Søn.

Nyt & Gammelt

På eget maskinværksted fremstiller snedkere og lærlinge historiske profiler såvel som moderne inventar.

"Vi går op i at uddanne fremtidens tømrere og snedkere til at kunne mestre de autentiske teknikker. Lærlingene lærer, hvordan de historiske huse er bygget op, hvilke materialer, der er gældende og hvordan man restaurerer fra bunden".

"Vores maskinværksted er optimeret sådan, at vi kan varetage alskens tømrer og snedkeriarbejde. Fra gamle døre og profiler til specialdesignede skranker, reoler og garderobeinventar til eksempelvis kontor eller nybyg", siger Hans-Jørgen Kirstein.

Gård siden 1764

Julius Nielsen & Søn restaurerer siden i sommer Lindegaarden i Lyngby Bondeby. Et restaureringsprojekt muliggjort gennem en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

"Det er i bund og grund en almindelig hovedentreprise, men for os er det rigtig spændende. Ikke nok med, at gården har rødder tilbage til 1700 tallet. Projektet i sin helhed emmer af åben dialog, respekt for håndværk og hvordan vi bedst muligt opnår et fælles mål".

"Vores samarbejde med arkitekt Stein Hagen bærer præg af fortsat åbenhed og fælles løsningsstrategi. Murer, glarmester og vores øvrige underleverandører udviser den fleksibilitet, der skal til, når byggepladsen er påvirket af, at Lindegaarden er et kulturhus i brug. Det handler om i fællesskab at få det til at gå op i en højere enhed og det lykkes vi med, hvilket er enormt positivt", slutter Hans-Jørgen Kirstein.

  • A/S Julius Nielsen & Søn er grundlagt i 1874 og udfører hoved-, fag- og storentrepriser inden for byggeri samt renovering af bevaringsværdige bygninger i den offentlige og private sektor
  • Tømrerfirmaet beskæftiger omkring 90 medarbejdere og råder over et maskinværksted, der kan fremstille, genskabe og renovere træværk og møbler samt fremstille specialdesignede produkter og inventar
  • Læs mere på jns.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094