23948sdkhjf

Minister tager spadestik til elefanthjem med mudderbade

Safaripark forventer at have et anlæg til statens elefanter klar i efteråret

Statens fire elefanter kan i år se frem til en fornem pension i det, der efter planen bliver Europas største og mest avancerede elefantanlæg.

Mandag får fødevareminister Mogens Jensen (S) æren af at tage første spadestik til det nye elefantanlæg i Knuthenborg Safaripark, der ligger nord for Maribo på Lolland.

Og ministeren ser i høj grad frem til, at byggeriet går i gang.

- Det glæder mig meget, at vi kan tage første spadestik til et anlæg, der skal sikre, at de fire pensionerede cirkuselefanter kan få en rigtig god fremtid i resten af deres levetid.

Anlægget skal bygges på et område, der kaldes Skovriddersletten, og håbet er, at det står klar om cirka otte måneder.

Læs også: HedeDanmark skaber hjem til cirkuselefanter

Ifølge dyreparken får elefanterne mellem 110-150.000 kvm at boltre sig på. Her kan de plaske i vand, mudderbade, sandbade, græsse, spise grene og socialisere, som var de på savannen.

Når elefanterne Jungla, Jenny, Lara og Ramboline flytter ind, skal de lære, hvordan normal adfærd er for elefanter. Det fortæller chefzoolog i parken, Rasmus Nielsen.

- De har været vant til at opføre sig på en bestemt måde i de sidste 30 år, og nu skal de til at lære noget helt nyt, der er fremmed for dem, sagde han i oktober til TV2 Øst.

I efteråret 2018 blev den daværende regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative enige med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet om at forbyde vilde dyr som elefanter at optræde i cirkus.

Mens Cirkus Arena havde tre elefanter, havde Cirkus Trapez en, og først i august sidste år kunne de og staten enes om en salgspris på samlet 11 mio. kr.

/ritzau/

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14