23948sdkhjf

Bankbygning bliver til hotel og butikker

Danske Bank rykker ud af bygningerne i hjertet af Aarhus, der de kommende år skal igennem omfattende restaurering

Den lokale afdeling af Danske Bank i Aarhus er flyttet fra sine nuværende lokaler i midtbyen til et nyt domicil på Aarhus Havn.

Og når de sidste medarbejdere i starten af 2020 er rykket endeligt ud af de historiske bygninger Wormhus og Kannikegade 4-6, tager håndværkerne over og går i gang med en omfattende restaurering af bygningerne.

De bevaringsværdige bygningerne, der er opført i 1885 og 1933, har siden 1970’erne været slået sammen til en ejendom.

De er nu overtaget af det Aarhus-baserede selskab Aplace A/S, som er grundlagt af ejeren af tøjkoncernen Bestseller, Anders Holch Povlsen. Bygningerne skal igennem en gennemgribende udvendig restaurering og indvendig opgradering.

- Projektet handler først og fremmest om at være med til at bevare nogle unikke historiske bygninger. Vi går ind i projektet, fordi vi har en passion for arkitektur og historiske bygninger, og allerede da vi erhvervede bygningerne vidste vi, at der fulgte et stort ansvar med. Det er ikoniske bygninger i Aarhus, og vi tager opgaven med at istandsætte og renovere dem meget seriøst, forklarer projektansvarlig Anders Krogh fra Aplace A/S i en pressemeddelelse.

Lejere kendes endnu ikke
Selvom projektet indeholder planer om både butik, hotel og restaurant, er der ikke tale om et klassisk developer-projekt, hvor kommende operatører og lejere er linet up.

Udgangspunktet er renovering og udvikling af bygningerne for at skabe de bedst mulige rammer for kommende brugere, som dog endnu ikke kendes.

- Samtidig har vi et stort ønske om at åbne bygningerne op og gøre dem tilgængelige for brugere, så de fremadrettet kan spille en større rolle i byrummet, som vi blandt andet har set det hos vores naboejendom Rømerhus. Det har gennem mange år været nogle lidt lukkede bygninger - specielt ud mod Aaboulevarden og Kannikegade, siger Anders Krogh, som understreger at projektet først og fremmest handler om at bevare nogle unikke historiske bygninger.

Byggetilladelse mangler
Bygningerne indeholder blandt andet marmorbeklædte rum, høje paneler og indbyggede lysindfald, og bygherren tilstræber at skabe indgangspartier, som byder folk indenfor og giver mulighed for at nyde de historiske detaljer.

Dorte Mandrup A/S er arkitekt på projektet, og renoveringsarbejdet forventes først at gå i gang i 2021 med nedtagningsarbejder i løbet af 2020. Samtidig mangler den endelige byggetilladelse fra Aarhus Kommune. Når den er i hus efter blandt andet nabohøringer, kendes den reelle tidsplan.

Projektet

Wormhus er opført i 1885 i forbindelse med opførelsen af Clemens Bro, som bandt Aarhus’ gamle bydel omkring domkirken sammen med den nye bydel.

Kannikegade 4-6 er opført i 1933 som hovedsæde for Aarhus Privatbank og senere overtaget af Danske Bank som hovedfilial i Aarhus.

De to bygninger har siden 1970’erne været slået sammen til én ejendom med adgang fra den ene bygning til den anden.

I kældertagen planlægges restaurant i hele bygningens længde. Arealet under Clemens bro tænkes også inddraget og dermed udnyttet langt bedre end i dag.

I stuetagen planlægges butiksareal med mulighed for gennemgang. Her planlægges også hotellobby og mulighed for cafe.

På første og anden sal planlægges hotelværelser.

På tredjesal planlægges hotelrestaurant, forhåbentlig med udsigt ud over byens tage.

Centralt i bygningen vil man hæve det nuværende glastag fra 1. til 3. sal og skabe en overdækket atriumgård, der leder lys fra oven og ned til butiksarealet i stueetagen.

Facaderne på Wormhus har over årene gennemgået en række ændringer, men med den forestående restaurering føres de nu tilbage til det oprindelige udtryk.

Arkitekt : Dorte Mandrup A/S
Ingeniør : Rambøll A/S
Bygherre : Aplace A/S, ejet af Anders Holch Povlsen
Størrelse : 8.600 kvm
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.846