23948sdkhjf

350 boliger - Sjælsø får styringen på Solrøds nye vartegn

Forventninger var høje, da Solrød Kommune i august sendte den såkaldte Cordoza-grund i udbud for at skabe et enestående boligbyggeri. Projektet skulle leve op til en række ambitiøse krav om fx bæredygtighed, klimasikring, markant arkitektur samt varieret boligsammensætning.

Forventningerne er til fulde blevet indfriet af ejendomsselskabet Balder Danmark, som i samarbejde med Bovieran Danmark har skabt et visuelt flot og bæredygtigt boligprojekt – et markant vartegn, skriver Solrød kommune i en pressemeddelelse.

Boligbyggeriet får navnet Green Hills. Det udvikles i et samarbejde mellem Balder Danmark, Sjælsø Management, Bovieran Danmark og Danielsen Architecture.

Teamet bag Green Hills:

Bygherre og køber: Balder Danmark A/S (ca. 300 lejeboliger)

Bygherre: Bovieran Danmark A/S (55 andelsboliger)

Projektudvikler og styringsentreprenør: Sjælsø Management ApS

Arkitekt: Danielsen Architecture A/S

Bæredygtighed i højsædet
Green Hills opføres som en åben karrébebyggelse med skrå tagflader, som rejser sig fra jordoverfladen og mødes i en spids i 9. etage. Formen tager blandt andet hensyn til byggeriets naboer, da bygningerne er helt nede i jordhøjde tættest på nabobygningerne.

Bebyggelsen består af cirka 350 boliger, hvoraf godt 300 opføres af Balder Danmark. Disse varierer i størrelse fra 2-6 værelser, fordelt på 60-150 kvm. Dertil kommer 55 andelslejligheder, som Bovieran Danmark opfører rundt om en 1.500 kvm vinterhave. Dette bliver et seniorbofællesskab for seniorer på 55 og derover.

Det har været et specifikt krav fra Solrød Kommune, at boligbyggeriet skulle udvikles ud fra kravene i DGNB-certificeringsordningen, som bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed.

Næste skridt på vejen er, at Solrød Kommune nu igangsætter en lokalplanproces, der skal gøre det muligt at realisere projektet. Lokalplanen forventes vedtaget i efteråret 2020, hvorefter hele projektet forventes at blive sat i gang ultimo 2020, og Green Hills forventes at stå færdigopført i 2022/2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156