23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: På sporet af dygtige lærlinge og elever

Strukturen i ungdomsuddannelserne er sandet til og det er en kompliceret og ofte uoverskuelig opgave for de unge at finde vej til den rigtige uddannelse. Det er udgangspunktet for et udspil fra Kommunernes Landsforening (KL), som har til formål at skabe nye veje til en mere sammenhængende struktur på ungdomsuddannelserne.

KL har præsteret et solidt udspil. Et af omdrejningspunkterne er, at de vordende gymnasieelever og erhvervsskoleelever får et fælles grundforløb på seks måneder før de vælger uddannelse.

Der er rigtig mange potentialer i at have én fælles indgang til ungdomsuddannelserne. Nogle vil mene, at de unge spilder tiden, mens andre vil mene, at det er vigtigt, at de unge får mulighed for at snuse til forskellige uddannelsesmuligheder.

Men, det er jo de unge det handler om og ved at få sat en mere enkel struktur på ungdomsuddannelserne, skaber man i hvert fald bedre overblik. Man kan så håbe, at nogle af de unge, som ellers pr automatik ville vælge en gymnasial uddannelse, kunne få øjnene op for en erhvervsuddannelse.

Det er vigtigt at få en effektiv struktur, men det er også vigtigt at få stabile økonomiske vilkår, så erhvervsskolerne kan planlægge med en længere tidshorisont end fra den årlige finanslov til den næste.

Det kan nemlig fastholde en engageret lærerstab og en undervisning som sikrer, at virksomhederne får dygtige lærlinge og elever.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141